Home Nogomet Treća HNL Zapad Novigrad do boda u Crikvenici

Novigrad do boda u Crikvenici

SHARE

Trebao je ovu utakmicu odsuditi riječki sudac Ivan Bebek, no zbog afere koja je izbila vezano za susreet Hajduka i Lokomotive, čast da sudi derbi pripala je Ivanu Marinčeviću koji će ostati u pamćenju da je odsudio kraj tijekom solo prodora Budana u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Krenula je Crikvenica ofenzivno u današnji susret pa je već u petoj minuti Bogdanić pokušao nakon ulaska sa desne strane, no prozujalo je to pokraj Friganovih vratiju. Frigan je morao biti aktivan i tri minute nakon toga kada je odbranio pokušaj Antanaskovića sa osamnaest metara koji nije bio nimalo bezopasan.

Uzvratili su gosti samo minutu nakon toga. Dukađin je primirio jednu loptu na vrhu šesnaesterca, no uputio ju je ravno u dobro postavljenog Baričevića.

Smirilo se malo sve na terenu do 20. minute kada Škare griješi , do lopte dolazi Mašić, no Frigan je ponovno siguran. Uzvratio je odmah Novigrad. Flavio je izveo korner, Rošić bio opasan glavom no ne pretjerano jer je Baričević i dalje siguran.

Trideset i peta minuta ipak je donijela vodstvo domaćoj momčadi. Butorac je odapeo sa 18 metara u sami desni donji kut Friganovog gola koji je ovoga puta bio nemoćan.

I nastavak je započeo u tonu Crikvenice. Mašić je odlično opalio, no Frigan je i danas na visini zadatka te ne daje nadu Crikvenici da uplovi u mirne vode današnje utakmice.

Probudili su se igrači trenera Radonjića u desetoj minuti nastavka kada je Rošić pokušao nakon ubačaja sa desne strane, no i to je prošlo zamalo pokraj vratnice crikveničkog gola. Dvije minute nakon toga okušao se i Lihić sa dvadesetak metara, ali krajnjim naporom Baričević brani i taj pokušaj.

Šezdeseta je minuta mogla donijeti konačno rješenje današnjeg susreta.Buršić je izišao sam pred Frigana, no njegov pokušaj prolazi kraj vratnice novigradskog vratara. Pokušao je Budan deset minuta kasnije glavom vratiti Novigrad u utakmicu, no njegov je udarac odsjeo na vratnici Baričevićevog gola.

No, ipak, četiri minute prije kraja Thiago je nagradio odličan dan svoga vratara Antonia Frigana i jednu odbijenu loptu od strane Baričevića poslao u mrežu za konačnu podjelu bodova.

CRIKVENICA – Gradski stadion – Treća HNL Zapad – 6. kolo – SUDAC: Ivan Marinčević (Velika Gorica), POMOĆNICI: Robi Kezele (Rijeka), Mauro Mušković (Rijeka)

CRIKVENICA – NOVIGRAD 1:1 (1:0)

Žuti kartoni: Škare, Pinto Borges, Radonjić (Novigrad)

Strijelci: 1:0 Butorac 34′, 1:1 Pinto 87

CRIKVENICA: Baričević, Prpić, Bogdanić, Mazzarolli, Butorac, Šarković (85. Husejnović), Buršić (85. Rubčić), Imeraj (67. Suden), Merle, Mašić (77. Barac), Antanasković

Trener: Tomislav Lopac

NOVIGRAD: Frigan, Lihić, Rošić, Pinto (90. Šimić), Salihić (55. Đurić), Dukađin (46. Budan), Kalačević, Ivančević, Šolić, Beck, Škare

Trener: Srđan Radonjić