Home ISTRA Atletika Novigrad u centru zbivanja – Novigrad-Cittanova RUN okupio više od 400 trkača

Novigrad u centru zbivanja – Novigrad-Cittanova RUN okupio više od 400 trkača

SHARE

Novigrad je još jednom bio u središtu zbivanja zahvaljujući četvrtom izdanju utrke Novigrad-Cittanova RUN koja se održala u organizaciji Aminess hotela i kampova te Sportsko rekreativne udruge Olimpik. U utrci je sudjelovalo više od 400 trkača koji su na svojoj ruti prolazili novigradskim ulicama i priobalnom šetnicom do naselja Dajle i natrag.

Natjecanje je organizirano u četiri trkačke discipline, a otvorili su ga najmlađi sudionici na utrci „FUN RUN“. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prvo mjesto pripalo je Aleksandri Vindergar, pobjedu u štafeti odnijele su Ana Benčić i Nena Mataija Valh, dok je Mia Pamuković slavila na 10 kilometara, a Veronika Erlič na 5 kilometara. U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobjednik je Robert Radojković, u štafeti su pobjedu odnijeli Primož Cergolj i Ervin Furlan, na 10 kilometara najbolje vrijeme je ostvario Drago Paripović, a na 5 kilometara prvoplasirani je Tjaž Dolgan.

Štafetu za miješane parove najbrže su istrčali Marina Melon i Marko Mileboj. Ambasadori utrke bili su proslavljeni hrvatski olimpijac te dvostruki osvajač svjetskog kupa u disciplini trap, Giovanni Cernogoraz i trostruki državni prvak Hrvatske u maratonu te trostruki pobjednik utrke Wings for life Robert Radojković koji je ujedno i ovogodišnji pobjednik u polumaratonu.

„Sretan sam što sam bio dijelom ove sjajne atmosfere i utrke koja svaki puta privuče sve veći broj zaljubljenika u trčanje. Trčati kroz Novigrad i pri tome uživati u prekrasnom pogledu zbilja je jedinstveno iskustvo koje preporučam svakome“, izjavio je Radojković. Pobjednici s najboljim rezultatima u muškim i ženskim kategorijama osvojili su bogate nagrade poput noćenja u Aminess objektu po izboru, večere za dvoje i bogatih poklon paketa.