Home Nogomet Novigrad Novigrađani registrirali čak deset novih igrača !

Novigrađani registrirali čak deset novih igrača !

Comet sustav otkrio nam je da se u Novigradu užurbano radi na spremanju za Drugu HNL. Na početku, spomenimo da je novi igrač Kustošije postao Marko Jozanović, desni bočni koji se nije uspio nametnuti u prošloj sezoni na Lacu.

Lista dolazaka je poduža. Slaven Belupo na posudbu je “dao” Matka Zirduma, zanimljivog stopera koji će biti obrambeni oslonac Buleove momčadi. Nakon odlaska dva desna bočna, tu bi poziciju trebao popuniti Dubrovčanin Bruno Pralas, dosadašnji igrač Zagreba koji je prije toga nastupao za Dugo Selo, austrijski Sierning, Split i matični GOŠK.

Pojačanja bi svakako trebala biti rođaci Ante i Grgo Živković. Dok je prvi stasiti napadač, drugi je “radilica” koja je na zadnjem veznom bila jedan od najboljih igrača Šibenika kada je ta momčad ispala u dodatnim kvalifikacijama za HT Prvu HNL prije dvije sezone od Istre 1961.

Vedran Vrhovac je 19-godišnjak koji je dosad igrao za bosanskohercegovačke klubove Vitez i Busovača, a Robert Meseljević se nakon matične Elektre razvijao u Akademiji Krpan-Babić da bi preko osječkog Metalca stigao do Višnjevca i BSK-a, klubova u Trećoj HNL Istok.

Martin Doći “zapao” je za “oko” stručnom stožeru Novigrada na kupreškim pripremama, a u klub dolazi iz Čapljine, ali je prethodno bio član omladinskih pogona Zrinjskog i Širokog Brijega.

Rusi više nisu novost u Novigradu. Nakon Askerova i Smirnova, u klubu je i Artem Vyatkin, branič koji stiže iz druge momčadi Zenita, a inače je “dijete” moskovskog Lokomotiva.

Novigrađani mnogo očekuju i od ofenzivnog dvojca. O Antoniu Samcu smo već pisali, radi se o nećaku proslavljenog bivšeg nogometaša Gorana Vučevića te “devetki” Splitovih juniora koji su osvojili državno prvenstvo. Drugi je također već spominjan – Drilon Cenaj dolazi kao slobodan igrač koji je prije toga igrao za omladinske kategorije Chievo Verone, Veleža i Sarajeva gdje je nogometno odrastao.

[jsMatches id =”15481″ quantity=”5″ matchtype=”1″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”1″ morder=”0″]