Home Nogomet Ostalo Novigradska škola nogometa i Udinese potpisali dvogodišnju suradnju, Alec Bolla predstavio viziju...

Novigradska škola nogometa i Udinese potpisali dvogodišnju suradnju, Alec Bolla predstavio viziju i benefite

Danas je u kongresnoj sali hotela Aminess Maestral u Novigradu potpisan i predstavljen ugovor između novigradske škole nogometa i akademije talijanskog prvoligaša Udinesea. Nakon uvodnih pozdrava Vesne Ferenac, direktorice TZ Grada Novigrada i Matka Brankovića, PR managera hotela Aminess, predsjednik udruge novigradske škole nogometa, Gordan Vrcelj, na samom je početku velikom broju djece i njihovim roditeljima predstavio Aleca Bollu.

Bolla je 47-godišnji bivši nogometaš koji je igrao, između ostalih, za Parmu, Genou, Chieti, Fermanu, Pisu, Ivreu, Alessandriu i mnoge druge talijanske niželigaše, a danas je glavni i odgovorni u Akademiji Udinesea.

Bolla je u 45-minutnom elokventnom obraćanju mladima i roditeljima objasnio kako je vizija akademije Udinese valorizirati rad prije svega na tome da se mladi nogometaši razvijaju kao ljudi, onda kao školarci, a tek na kraju i kao mladi sportaši. Na samom početku zatražio je od djece „aplauz“ za svoje roditelje te tako odmah podignuo atmosferu.

Istaknuo je važnost zdrave prehranu i psihološkog razvoja mladih te objasnio kako će akademija Udinesea pružiti novigradskim trenerima edukacije kroz webinare, ali i kroz sam rad na treningu.

Mladi nogometaši Novigrada posjećivati će Dacia Arenu za vrijeme utakmica Serie A, a ostavljena je i mogućnost napredovanja mladih nogometaša u akademiju Udinesea, tamo gdje se prepozna potencijal.

Vrlo duhovito, uz razgovor s najmlađima i roditeljima, pri kraju je poentirao kako je ova suradnja proces koji će trajati najmanje dvije godine, a u kojem bi benefite trebali osjetiti svi – i djeca, i novigradski trener, sam grad kao društvo, ali i Udinese.