Home Intervju NOVOGODIŠNJI INTERVJU – Boris Vidulin “Četvrta liga je izgubila na...

NOVOGODIŠNJI INTERVJU – Boris Vidulin [2/2] “Četvrta liga je izgubila na kvaliteti, a u III HNL Rovinj nije iznenadio, Pazinka jest”

SHARE

Ulaskom u novu, 2021. godinu, odlučili smo još jedanput „prošetati“ županijskim nogometom s jednim od novinara koji ga sigurno najbolje poznaje, Borisom Vidulinom, koji za Glas Istre već gotovo dva desetljeća prati nogometna zbivanja. Danas objavljujemo i drugi dio intervjua.


Prva ŽNL. Vrsar je „odmaglio“, ako uzmemo u obzir i zaostalu utakmicu, kako komentiraš njihov konstantan odličan rezultat, a doima se da su „miljama“ od Četvrte NL. Koga bi ti najradije vidio tamo iz I ŽNL?

Kao i u većini stvari  u životu, novac je taj koji odlučuje koliko si jak odnosno nejak. Njihov konstantni odličan rezultat je samo omjer uloženog kroz novac  u nogometni klub proteklih nekoliko godina.

Iz kojeg razloga oni sva ta silna ulaganja usmjeravaju u igrački kadar seniora i rezultate seniorske momčadi, a ne žele u viši rang, nije  posve jasno. Znam da postoje prijepori i u njihovim redovima, neki ljudi iz uprave bi htjeli u četvrtu ligu, a drugi ne bi pa se nadam da će jednom ovi koji žele promociju i pobijediti.

Meni je svejedno tko će u viši rang, Banjole, Veli Vrh, Žminj, Vrsar…apsolutno je nebitno, samo da netko konačno prihvati taj izazov. Uvjete imaju, ako tako mogu igrati, primjerice Medulin ili Vihor, onda može bilo koja momčad ŽNL barem što se tiče infrastrukture, a ni igrački kadar im nije lošiji od nekih trenutnih momčadi četvrte lige.

Mladost i Medulin 1921. Jesi li očekivao ovoliko dobre rezultate tih momčadi u Četvrtoj NL NS Rijeka?

Treba biti realan i reći da je lige lošija u odnosu na protekle godine. Izgubilo se na kvaliteti, to je nedvojbeno. Ipak, i u takvim okolnostima treba biti pri vrhu pa zbog toga čestitam Mladosti i Medulinu na rezultatima.

Iskreno, nisam očekivao da će biti tako visoko, ali nisam znao jačinu riječkih momčadi u ligi. Sada kada sam uvidio da se dosta toga „srozalo“ onda mi nije neko iznenađenje trenutna pozicija naša dva kluba.

Bit će zanimljivo vidjeti što će se s njima dogoditi za dvije sezone, u savezni rang zbog uvjeta ne mogu, a četvrta liga će se onda zvati treća i biti će savezni rang pa se bojim da će morati u županijsku ligu.

Treća HNL Zapad. Jesi li očekivao ovakav rasplet, tko je po tebi ugodno iznenadio, a tko neugodno? Je li Rovinj uopće iznenadio? Što očekuješ na proljeće, promjenu odnosa snaga ili otprilike ovakav plasman istarskih klubova?

Ukoliko gledam cijelu ligu, onda je to svakako Crikvenica, a neugodno Pazinka jer imaju samo jednu pobjedu, a i ona je ostvarena na gostovanju. Stvarno se ne sjećam momčadi koja ima deset bodova, a bez pobjede je na domaćem terenu.

Rovinj? Ma nije iznenadio. Teško je očekivati, bez obzira u kojoj postavi igraš,  da nećeš ostvariti ni jednu pobjedu onako kako smo mi pisali pred početak prvenstva. Očito da nismo znali da je i Krk u problemima s igračkim kadrom pa su im oni postali konkurencija za ispadanje u niži rang.

Odnos snaga se neće drastično promijeniti, onako kako izgleda trenutna prvenstvena ljestvica, tako će uz neke blage korekcije biti sve i na jesen. Volio bi da se netko odluči na Drugu HNL, mada će to biti teško kroz kvalifikacije jer smatram da su prvaci drugih III HNL trenutno jači od našeg budućeg prvaka, bez obzira tko to bude.