Home Nogomet Mlađi uzrasti NS RI-ISTRA-KADETI/JUNIORI – 2.KOLO | Uljanik i Rudar do maksimalnog učinka

NS RI-ISTRA-KADETI/JUNIORI – 2.KOLO | Uljanik i Rudar do maksimalnog učinka

Drugo kolo kadeta i juniora istarske skupine lige NS Rijeka uspjelo je biti dovršeno, iako je mjestimično bilo kiše i ovog vikenda. Najzadovoljniji mogu biti u Rudaru i Uljaniku jer su ta dva kluba upisala šest bodova.

Novigrađani su upisali glatku pobjedu nad Funtanom golovima Endija Raucha, Alena Marijanovića i Marka Petrovića, a Rudar je poveo 0:3 do 57. minute, a strijelci su bili Endi Blašković i Emilio Vidas (2). Istra je smanjila preko Nike Dubravca, a konačnih 1:4 postavio je Leo Dragovina.

Jadran je na Velom Jožu poveo golom Romana Juriševića, a Mladost je do boda stigla četiri minute prije kraja golom Bepa Pausa. Najvišu pobjedu ostvarili su Uljanikovci protiv Pazinke. Za Brodograditelje strijelci su bili Antonio Siljan (2), Stefan Stojanović (2), Ivan Mihael Lenić i Paolo Verk, a za Pazinjane zabili su Mate Mogorović i Nolan Lušetić.

NS RIJEKA – SKUPINA ISTRA – KADETI – 2. KOLO

Novigrad-Funtana 3:0

Istra-Rudar 1:4

Jadran-Mladost 1:1

Uljanik-Pazinka 6:2


U juniorskoj ligi najnapetije bilo je na susretu Jadrana i Mladosti gdje je odlučio Robert Vlizlo, igrač koji je već „debelo“ zagazio i u trećeligaški seniorski nogomet. Kovari su u Puli do 47. minute vodili 0:3 i rješili pitanje pobjednika. Za Istru je smanjio Erik Persilia, a Labinjanima su pobjedu donijeli Robin Vidak (2) i Kristian Bembić.

Najviše golova je i u juniorskoj konkurenciji bilo na Verudi. Antonio Vekić i Marco Šverko doveli su Uljanik do 2:0, a onda je Erik Šilić smanjio na 2:1. Novi gol Šverka značio je 3:1, a nadu Pazinjanima vraća Filip Krnjus. Dvije minute prije kraja Luka Brajković s „bijele točke“ postavlja konačnih 4:2.

NS RIJEKA – SKUPINA ISTRA – JUNIORI – 2.KOLO

Istra-Rudar 1:3

Jadran-Mladost 1:0

Uljanik-Pazinka 4:2