Home Nogomet Ostalo NSŽI ostao bez dopredsjednika, uskoro na red dolazi i rasprava o glavnom...

NSŽI ostao bez dopredsjednika, uskoro na red dolazi i rasprava o glavnom tajniku?!

SHARE
Nsži

Član Izvršnog Odbora NSŽI-a koji će po isteku mandata u „vladi“ istarskog nogometa biti 16 godina Boris Fornažar za IstraSport je prije nešto više od mjesec dana rekao: „Moje skromno mišljenje je da je kontinuitet u radu jedne takve organizacije od neprocjenjivog značaja“, referirajući se pritom na Izvršni odbor.

No, kontinuitet nije lako svima postići, što između ostalog govori o Fornažarovoj sposobnosti i odanosti nekim (pravim) ljudima. Naime, prije desetak dana Paolo Barbo, dopredsjednik NSŽI-a podnio je ostavku uz neke riječi koje je teško povezati s njegovom osobnošću, a obznanio je i kako više neće dolaziti na sjednice IO-a od kojih je sljedeći u Vinežu. Barbov „kontinuitet“ trajao je manje od dva mjeseca. Poznavajući “odnos snaga”, odnosno ekstremnu različitost ljudi u IO-u, predviđali smo šest mjeseci “cjelovitog i mirnog rada”. Izgleda da je i to bilo strahovito optimistično.

Uz dužno poštovanje Barbu, mnogo zanimljivija tema trenutno u NSŽI je pozicija glavnog tajnika. Očito je da je predsjednika Raić Sudara dobrano naljutilo konstantno predbacivanje kako mu Savez i dalje vode Žiković i Ivetić jer je prema neslužbenim informacijama nekadašnji veznjak Istre 1961 naložio uvid u ugovor glavnog tajnika što bi trebalo značiti da će o tome raspravljati Izvršni odbor.

Iako mu mnogi zamjeraju uplitanje u odluke koje nisu dio odgovornosti i obaveza glavnog tajnika, kao i favoriziranje nekih klubova, Ivetić ne treba previše strahovati, jer Raić Sudar „bitku“ za prevlast u aktualnom Izvršnom odboru tek treba dobiti.

Bez obzira, veliki „aplauz“ Raić Sudar zaslužuje samo zbog toga što će uopće pred Izvršni odbor donijeti temu glavnog tajnika. Prema pouzdanim informacijama, iako se prema Statutu NSŽI-a trebalo, u proteklom mandatu predsjednika Žikovića to se nije dogodilo nijednom.