Home Nogomet Ostalo NSŽI oštro osuđuje napad na službenu osobu te apelira na kvalitetniju samokontrolu

NSŽI oštro osuđuje napad na službenu osobu te apelira na kvalitetniju samokontrolu

Predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar

Nogometni savez županije Istarske ovim putem oštro osuđuje fizički napad igrača NK Muntić Tedija Husarića na suca utakmice Mladost RS-Muntić koja se jučer, 24. rujna 2023. godine, odigrala na igralištu Kunfin u Rovinjskom Selu.

Uz osudu spomenutog čina, NSŽI apelira na sve članove nogometne obitelji, i na suce i na igrače, da razmišljaju o svom ponašanju te kvalitetnije kontroliraju svoje emocije, koje su na sportskim terenima sasvim normalna i česta pojava.

NSŽI ističe kako je žalosno da pojedini članovi nogometne obitelji svojim javnim istupima, komentarima na društvenim mrežama, potiču i podržavaju nasilje i neprimjereno ponašanje na sportskim terenima.

Predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar bio je kratak i jasan: „Dugo sam godina igrao nogomet i mogu shvatiti da suđenje izaziva emocije te da ne reagiramo svi jednako, ali isto tako poručujem svima kako će NSŽI, kao i HNS, imati nultu stopu tolerancije prema svima onima kojima se ne ponašaju u sportskom duhu. Svi članovi nogometne obitelji, od igrača preko sudaca do delegata i svih ostalih, moraju biti sigurni na nogometnim terenima, a oni koji tu sigurnost budu narušavali, morati će snositi ozbiljne reperkusije.“

Previous articleUmana Reyer Venezia pobjednik memorijalnog turnira “Matko Gortan”
Next articleNK MANJADVORCI: “Osuđujemo netočne tvrdnje, a osobama koje su plasirale ovu informaciju poručujemo da izostave NK Manjadvorci iz svojih usta”