SHARE

Porečani su upisali novi poraz u Ligi za prvaka, ovaj put može se reći i očekivano. Našički Nexe slavio je 33:20 (17:11) i opravdao ulogu favorita. Nakon dobrog starta Poreča, iskustvo i snaga gostiju su prevladali, a mladi rukometaši našeg kluba dobili su priliku za stjecanje novog iskustva.

Pred Porečom je sada još jedan težak protivnik. Osmo kolo Lige za prvaka u Poreč dovodi PPD Zagreb. Poreč je motivirano ušao u susret što je pokazalo i početno vodstvo 4:2. Gostujuća momčad uspjela je poravnati u osmoj minuti golom Marija Tomića (5:5). Poreč je u egalu držao i David Vladić obranama, a do preokreta Nexea došlo je nakon grešaka u napadu koje su bile rezultat čvrste našičke obrane.

Prvo je serijom 3-0 Nexe pobjegao na 8:6, a sedam minuta kasnije imao je vodstvo +5. Pet minuta mreže su bile mirne s obje strane nakon niza izgubljenih lopti, a post prekida Fahrudin Melić za 14:8 gostiju. Ta se prednost održala sve do odlaska na odmor kada je bilo 17:11.

U drugom dijelu nije bilo prevelike promjene na terenu. Iskustvo i kvaliteta Nexe dolazila je do izražaja, a trener Ilija Lovrinović na terenu je dao priliku svim igračima. Nexeova prednost polagano je rasla, ali da u prvih 15 minuta nastavka ne dođe do ipak prevelikog odvajanja Nexea pobrinuo se Erik Krbavčić sa svoje tri obrane. Mladi sastav Poreča nije mogao previše, a uz skupljeno iskustvo, susret je zaključen očekivanim slavljem Nexea 33:20.

Kod Poreča najefikasniji bio je Antonio Ljubić s pet pogodaka, a jedan manje dodao je Tomislav Bošnjak. Erik Krbavčić upisao je šest obrana, a David Vladić četiri. Nexe je do slavlja vodio Fahrudin Melić s pet pogodaka, svi igrači upisali su se u strijelce, a Dominik Kuzmanović zaustavio je 11 lopti. Bilo je lijepo vidjeti neka poznata lica iz našičkih redova, a Nexeu Porečani žele puno sreće u četvrtfinalu EHF Europske lige.

”Zaslužena pobjeda Nexa večeras. Nismo bili dobri danas, a sigurno je na to utjecao i umor nakon što smo se u srijedu protiv Moslavine dosta potrošili. Sad nam slijedi kraći odmor kojeg treba iskoristiti za što bolju pripremu jer pred nama je završnica prvenstva i Kupa Hrvatske”, rekao je trener Ilija Lovrinović nakon susreta.


POREČ – SD Veli Jože – Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka – 7. kolo
SUCI: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin)

POREČ – NEXE 20:33 (11:17)

Poreč: Krbavčić 6 obrana (4+2), Vladić 4 obrane (4+0); Muranović 2, Thoss 1, Krajcar 3, Đukanović 1, Petrov, Boka, Popović 1, Malinarich 2, Radunović, Moslavac 1, Ikanović, Vinković, Bošnjak 4, Ljubić 5

Sedmerci: 3/4, Isključenja: 2 minute (Moslavac)

Trener: Ilija Lovrinović

Nexe: Kuzmanović 11 obrana (11+0), Radovanović; Bakić 2, Vejin 1, Jelinić 4 Vida 4, Manci Mičević 2, Velkavrh, Severec 2, Moslavac 1, Kević 2, Tomić 3, Melić 5, Jaganjac 3, Markušić 3, Pribetić 1

Sedmerci: 3/5, Isključenja: 4 minute (Severec 2, Tomić 2)

Trener: Branko Tamše