Home Nogomet Treća ŽNL Istra OČEKIVANO SJAJNA NOVIGRADSKA POLUSEZONA | Matija Magdić: “Mnogi su nam govorili da...

OČEKIVANO SJAJNA NOVIGRADSKA POLUSEZONA | Matija Magdić: “Mnogi su nam govorili da idemo u „seljačku ligu“ gdje se nogomet ne igra, a mi smo samo stekli nove prijatelje”

Matija Magdić i Mateo Bertoša

Nogometni klub Novigrad 1947 iza sebe ima turbulentno ljeto u kojem je bilo mnogo upitnika, a onda na kraju i poneki odgovor. Klub se „spustio“ u Vina Prskalo Treću ŽNL Sjever te je tamo očekivano posao jesenski prvak.

Ne samo da je postao prvak, nego je u devet utakmica upisao isto toliko pobjeda uz gol razliku 68:6, a imaju i prva dva strijelca lige – Ivana Prpića (12) i Sašu Kapulara (11).

Zbog proceduralnih pogrešaka imaju četiri boda manje nego što su ih osvojili, ali i tako imaju pet bodova više od prvog pratitelja. Trener seniora Matija Magdić kaže:

„U ovoj polusezoni ostvarili smo zacrtane ciljeve, kako sportske tako i organizacijske. Cijela zajednica u gradu Novigradu kao da se probudila i svi prijatelji nogometa sudjeluju u stvaranju novog temelja kluba. Samo na otvaranju i prvoj kup, a kasnije i prvenstvenoj utakmici imali smo preko 300 gledatelja, uz naravno naše vjerne Ultrase koji nas prate na svim domaćim i gostujućim terenima.“

Treba li igrački još nekakvo pojačanje ili će zimski prijelazni rok biti miran?

„Za ovu ligu, a vjerujem i ligu iznad (drugu županijsku) trenutno imamo sve što je potrebno. Cilj nam je adaptirati naše kadete i juniore, npr. sva tri golmana su nam iz nogometne škole (Tomičić, Opačak i Sprečo), iako moram priznati da je Berti (op.a. Mateo Bertoša, sportski direktor) uvijek spreman za dovesti nekog novog interesantnog igrača.”

Što ćemo sa ligom? Kakav je komentar Treće ŽNL Sjever?

„Liga od samo sedam klubova naravno da nije dobra za nikoga, ali nama je na kraju dobro došla, jer smo se uspjeli organizirati na drugim aspektima ne razmišljajući puno o rezultatu i ljestvici (sponzori, nova uprava, uvjeti…). Mnogi su nam govorili da idemo u „seljačku ligu“ gdje se nogomet ne igra, a mi smo samo stekli nove prijatelje i želju drugih ekipa za nadigravanjem.“

Upitali smo Magdića kako mu je raditi s momčadi u kojoj je velika razlika u godinama, spoj mladosti i iskustva je u Novigradu uspio:

„Izdvojio bih da unatoč novom ustroju kroz koji prolazimo na našim treninzima je u prosjeku od 20 do 25 igrača, a najiskusniji igrači su među najspremnijima. Uopće nisam kalkulirao kad je riječ o opterećenju, pripreme su bile najposjećenije i u tjednu je nekad samo nedjelja bila slobodna. Vi kad vidite jednog Fabijančića, Totića, Kapulara, Bertošu, Prpića, Krizmanića… kako idu sto posto na treningu i utakmici, onda je užitak sa tim dečkima raditi.“