Home Podcast Učka OD 18:30 PODCAST UČKA | Pero Plavšić: “Otkad sam došao u klub,...

OD 18:30 PODCAST UČKA | Pero Plavšić: “Otkad sam došao u klub, ambicija je viši rang, to je sportski!”

SHARE

Gost 58. Podcasta Učka bio je predsjednik NK Veli Vrh Pero Plavšić. Pozvali smo ga s razlogom, kako bi nam odgovorio na „pitanje svih pitanja“ – hoće li njegov klub u viši rang?

To je i napravio, odnosno objasnio kako on to želi bez dileme, ali kako u klubu nisu svi složni oko te odluke. Istu će donijeti kroz tjedan dana. Na početku smo pričali zbog čega je uopće ušao u nogometni klub, koliki je proračun kluba, a koliko će im trebati u višem rangu…

„Imali smo u prošlosti problema s nekim igračima koji su htjeli voditi politiku kluba, pa i prije korone smo imali situaciju – „ako idemo gore, ja ne igram“. Toga danas više nema, svi razgovaramo kulturno o budućnosti“, rekao je Plavšić.

Nastavak je bio vezan uz pulski sport, a nakon odrađenog podcasta, Plavšić je nazvao iz auta i rekao: „Molim te, dodaj negdje, napravili smo veliku grešku, nismo spomenuli odbojkašice Velog Vrha koje su ušle u prvu ligu. Kad smo pohvalili Futsal Pulu, trebali smo i njih“, poručio je, a o ostalim dijelovima pulskog sporta i nije bio toliko „široke ruke“, kad su komplimenti u pitanju.

Zanimljivo je oštar bio kad smo se dotaknuli Istre 1961: „Politika snosi dio odgovornosti. Klub je privatni, ali djeluje u našem gradu, na našem poluotoku i mislim da i ova dosadašnja, ali i nova, politička struktura u Puli bi se trebala više uključiti kako bi vratila domaće ljude na tribine.“

Popričali smo i o Prvoj ŽNL, El Stil Cupu te izgradnji sportske infrastrukture koja je najavljena na Tivoliju, ali i odgovorili na pitanja gledatelja.

Premijera 58. Podcasta Učka je danas, 10. lipnja, od 18:30 sati.