Home Nogomet Ostalo Od danas U11 i mlađe selekcije mogu u svim rangovima voditi i...

Od danas U11 i mlađe selekcije mogu u svim rangovima voditi i treneri s C licencom

SHARE

Izvršni odbor NSŽI je na sinoćnjoj sjednici donio još jednu zanimljivu odluku, a odnosi se na trenere najmlađih kategorija – U9, U10 i U11.

„Treneri sa C licencom stječu pravo na rad u vođenju momčadi početnika i prednatjecatelja bez obzira na rang natjecanja seniorske momčadi“, stoji u odluci IO NSŽI-a.

Obrazloženje glasi: „Temeljem Pravilnika o dozvolama za rad (licencama) nogometnih trenera, sportskih direktora i voditelja škola nogometa HNS-a, čl. 2 točka f) donosi se odluka pravo na rad u vođenju momčadi početnika i prednatjecatelja bez obzira na rang natjecanja seniorske momčadi. Pravilnikom je definirano da iznimno, županijski nogometni savezi ovlašteni su utvrditi koju momčad u kojem stupnju natjecanja na županijskoj razini treneri sa C licencom mogu voditi određenu momčad. Komisija nogometnih trenera, predlagač odluke, ukazuje na potrebu donošenja odluke radi poticaja mlađih trenera na daljnju naobrazbu.“

Iako postoji realna šansa kako je ovo doneseno zbog neke osobe koja dosad nije mogla raditi u Istri 1961 ili pokojem trećeligašu, to ne umanjuje logiku ovog poteza. Zaista, podizanjem kriterija i težine školovanja pri HNS-u, postalo je neizbježno, spustiti „letvicu“ na ovom polju.