Home Nogomet Istra 1961 Od ove utakmice prošlo je ‘tek’ deset godina, a samo pogledajte sastav...

Od ove utakmice prošlo je ‘tek’ deset godina, a samo pogledajte sastav Istre 1961…

SHARE

U srijedu će od ove utakmice proći ravno jedno cijelo desetljeće. Tog 10. ožujka 2011. godine Istra 1961 gostovala je na Maksimiru gdje je pobijedila 0:2 tada tek „nastajalu“ Lokomotivu, ovakvu kakvu danas znamo.

Trener Tomislav Ivković (prije par dana odstupio iz Zaprešića) na teren je poslao Picaka, Borasa, Mesarića, Puljića, Komorskog, Brozovića, Lilaja, Šituma, Jurića, Antolića i Kramarića, a s klupe su još ušli Musa, Poljak i Tomšić.

Istra 1961? Neusporediva s današnjom, po mnogo čemu. Trener Igor Pamić na golu je imao Andreja Prskala, a ispred njega su gol branili Mateo Sušić, Ivor Horvat, Luka Marić i Tomislav Barbarić. Vezni red pokrivali su za današnje veznjake pulskog prvoligaša neusporedivi igrači – Ante Batarelo, Tomislav Havojić i Stipe Bačelić Grgić.

Uz Henrija Bellea u napadu su bila dva simbola istarskih nogometaša – Sandi Križman i Goran Roce. Upravo je potonji bio jedan od dva strijelca na utakmici. Napadač iz Balići je u 14. minuti zatresao Lokomotivinu mrežu, a točku na „i“ stavio je Stipe Bačelić Grgić.

No, Istra 1961 je tih dana bila 11. od 16 momčadi u ligi, udaljena od posljednje momčadi čak 20 bodova. Šesta Lokomotiva bila je dobra, ali je tog dana morala priznati poraz pred Pamićevim nogometašima.