Home Odbojka Ostalo ODBOJKA NA PIJESKU | CEV Continental Cup ove se godine igra u...

ODBOJKA NA PIJESKU | CEV Continental Cup ove se godine igra u Umagu

SHARE

Dana 22. i 23.06. na terenima u Stella Marisu-Vila Rita, u organizaciji Hrvatskog Odbojkaškog saveza, i suorganizaciji grada Umaga, turističke zajednice grada Umag, Plave Lagune Poreč, te muškog odbojkaškog kluba Umag, održati će se CEV Continental Cup Umag 2019 u odbojci na pijesku koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za olimpijske igre u Tokyo 2020.

Ovo je turnir prve faze, na kojem će nastupiti ekipe iz četiri zemlje, Estonije, Danske, Albanije i Hrvatske kao domaćina. Dvije prvoplasirane ekipe idu u drugi krug kvalifikacija. Ove godine se ujedno i obilježava 25 godina od prvog službenog turnira (otvoreno prvenstvo Hrvatske) u Hrvatskoj u odbojci na pijesku, koji se održao 12.08.1994. na plaži u Katoru.

Od onda pa do danas grad Umag je bio domaćin i suorganizator nekoliko svjetskih prvenstava za mlađe dobne kategorije (U19 i U21), CEV Continetal Cup-a, otvorenih prvenstva Hrvatske, te mnogih drugih turnira u odbojci na pijesku. Zato sa razlogom Umag nazivaju koljevkom i pionirom ovog sporta u Hrvatskoj.

Tako ćemo opet ovog vikenda imati priliku vidjeti na dijelu vrhunske sportaše iz četiri zemlje, pa ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje beachvolley-a, sunca i mora da nam se pridruže u Stella Marisu idućeg vikenda. Ulaz je slobodan.