SHARE

U utakmici 17. kola Superlige igranoj protiv OK Olimpik u dvorani Velog Jože odbojkašice Poreča pet kola prije kraja prvenstva oprostile su od najvišeg ranga Hrvatske odbojke.

U „derbi začelja“ koji je bio samo na papiru, odbojkašice Poreča ušle su bez žara i srca, što su pokazale već od prve odigrane lopte u susretu koji je završio pobjedom gošći iz Zagreba 3:0 (25:14; 25:7; 25:11) za samo 55 minuta igre.

Ekipa Poreča nastupila je u sastavu : Brajković Deni, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Poropat Ema, Verhas Marija, Gržetić Vita, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana, Hrvatin Antonija, Hajmut Patricija. Trener Salapura Dragan.

Nije tragedija izgubiti utakmicu, ispasti iz lige, ali je tužno i žalosno da se izgubilo ono što je nekad krasilo igru Poreča borbenost, igra u obrani, zalaganje za svaku loptu i poen.

Na terenu je bila neprepoznatljiva apatična i bezvoljna ekipa. Bez sistema igre u obrani i loš prijema servisa, onemogućio je bilo kakvu suvislu igru Porečanki u utakmici kojom su mogle bar produžiti nadu za opstankom u Superligi.

Za Upravu kluba i trenera Salapuru predstoji težak zadatak da pokušaju osmisliti način kako povratiti u prvom redu ugled kluba i odbojke u Poreču, Istri pa i Hrvatskoj koji je stečen u proteklih desetak godina. Već danas bi trebalo posložiti ekipu za predstojeće utakmice i sezone, te započeti jednu novu priču za dobrobit porečke odbojke.