SHARE

Na porečkom boćalištu u Špadićima odigrana su posljednja dva ovogodišnja kadetska prvenstva Istre na kojima su naslove županijskih prvaka osvojili Roko Babić iz Pazina i Manuel Matošević iz Svetog Lovreča mladih u parovima, te Nino i Tino Majcan iz Pazina u štafetnom izbijanju.

Posebno valja izdvojiti titulu 12-godišnjeg Babića i 11-godišnjeg Matoševića u parovima koji su iza sebe ostavili brojne starije konkurente, a u finalu su pobijedili NIna Majcana i Luigia Šimca iz Pazina.

Brončane medalje u parovima pripale su Tomasu Jurcanu iz Montižane i Roku Jukiću iz Istre Poreč, te Tinu Majcanu i Mateu Stihoviću iz Pazina.

Nino i Tino Majcan su u štafeti po rezultatu pokazali da su trenutno daleko najbolji kadeti u Istri u ovoj disciplini. Srebrne medalje su osvojili Filip i Simon Kajin iz Vrha, a brončane Jurcan i Jukić, te Šimac i Stihović.

Nakon odigranih svih šest disciplina prvo ime ovogodišnjih kadetskih županijskih prvenstava je Nino Majcan koji je osvojio svih šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i brončane. Slijedi ga Filip Kajin sa po dva zlatna i srebrna odličja.