SHARE

Koliko je zaslužena ili nezaslužena Hajdukova pobjeda na Rujevici, zbog čega je završetak derbija Rijeke i Hajduka otišao na splitsku stranu, kome je Bog okrenuo leđa ili lice, sve su to pitanja koja su nakon pet dana nebitna.

Ono što je bitno i ono što je važno je činjenica da je Hajduk pobjedom kod direktnog konkurenta za visoki plasman ostvario i treću uzastopnu pobjedu. A ono što je najvažnije, bila je to prva pobjeda Hajduka ove godine protiv neke momčadi iz kruga preostalog dijela velike trojke.

Isto je tako nebitna i činjenica kako je Istra 1961 trebala i morala drukčije reagirati nakon izjednačenja protiv Šibenika. No, nije. Kako kažemo, sada, pred sraz na Poljudu, ništa od navedenog nije uopće važno. Da su Puljani iz susreta sa Šibenikom izišli kao pobjednici, velike bismo nade polagali u njih i prije dvoboja na Poljudu. Ovako, dobiti ćemo još jedno gostovanje u kojemu ćemo prikupiti “ćorak”.

Biti će to, dakle, samo još jedan izlet u kojemu će Hajduk pokazati kako je nova metla unutar njihove svlačione pomela zadnju negativnost koja je ostala iza prethodnog čistača, te da sada, nakon obavljenog čistilišta, možemo očekivati nove uspjehe splitskih “majstora sa mora”.

Susret je na rasporedu već sutra, u petak, sa početkom u 20:00 sati uz zviždukanje Frana Jovića, te mahanje zastavicama od strane Luke Pušića i Ante Marića. Njihov će rad, iz VAR sobe nadgledati te u ključnim trenucima uskakati i pomagati Dario Bel iz Osijeka sa svojim AVAR-om, sugrađanom, Mirom Grgićem.

Od Vas se očekuju samo da si pripremite kokice i uživate u nogometnom spektaklu koji je pred Vama.