Home Odbojka Ostalo Održan deveti Umag Open 2019

Održan deveti Umag Open 2019

SHARE

Jučer je u Stella Marisu održan 9. Umag Open 2019 u trojkama, međunarodni turnir za muške i ženske ekipe. Na turniru je ukupno sudjelovalo 34 ekipe, 19 u muškoj i 15 u ženskoj konkurenciji.

Ove godine smo imali vrlo jaku konkurenciju u obje kategorije. Prisustvovali smo vrhunskim mečevima već u grupnoj fazi i onda isto tako u fazi razigravanja. Do finalnih mečeva se vodila ogromna borba u svim mečevima za svaki poen. A onda su uslijedila finala.

U ženskom djelu turnira, ekipa ŠRD LOČICA i Vranskog (SLO) bila je bolja od ekipe SANGRIA TEAM iz Maribora (SLO) rezultatom 2:0 u setovima (21:11, 21:16). Uslijedilo je potom muško finale koje je bilo uzbudljivo do samog kraja, sa vrhunskim potezima na obje strane. Igrala su se tri seta, što za organizatore i za brojnu publiku, nije moglo bolje.

Pobijedila je ekipa ŠRICER TEAM-a iz Maribora (SLO) (po drugi puta u posljednjih 4 godine) koja je u finalu pobijedila ekipu UMJETNICI iz Pule (HR), rezultatom 2:1 (21:17, 19:21, 15:9). Turnir je opet pokazao da svake godine privlači sve više vrhunskih ekipa i po svojoj kvaliteti postaje jedan od najjačih turnira te vrste na ovim prostorima.

Na kraju turnira, izvršena je podjela medalja i nagrada. Nagrade je podijelio predsjednik kluba MOK UMAG-CPM UMAGO, i organizacionog odbora, Edi Forza: „Hvala svim sudionicima turnira, volonterima (curama iz IKB-a, Kućanica, mladim igračima MOK UMAG-a, simpatizerima kluba) koji su dali svoj doprinos da ovaj turnir još jednom uspije i prođe u što boljoj kvaliteti. Hvala gradu Umagu i njegovim ustanovama na doprinosu, Plavoj Laguni na potpori, te brojnim sponzorima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.“