Home Nogomet Ostalo Održan golmanski kamp “Cotić-Starčić” u Ravnoj Gori

Održan golmanski kamp “Cotić-Starčić” u Ravnoj Gori

SHARE

Od subote 06. srpnja do danas u Ravnoj Gori bilo je 25 mladih vratara u sklopu golmanskog kampa „Cotić – Starčić“ koji se održava po drugi put, ali premijerno na toj lokaciji. Obzirom da se temperatura kretala između 15° i 20°, nije pretjerano reći da su uvjeti bili skoro pa savršeni.

Treneri Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić kampu su se posvetili profesionalno do najsitnijih detalja pa ne čudi što su mladi vratari biranim riječima pričali o njima i kampu.

„Nogomet sam počela trenirati prije tri godine, a sad igram za Istru 1961. Bila sam na dva golmanska kampa i jako mi se sviđaju. Ovdje u Ravnoj Gori mi se jako sviđa, trenira se naporno, ali je veoma zabavno. Treneri su prva liga“, rekla je „kraljica“ u muškom društvu, mlada vratarica Nika Radolović.

Za komentar upitali smo i Matea Paulinića, čuvara mreže u omladinskom pogonu NK Rovinj: „Golman sam od prvog razreda. Počeo sam u Kanfanaru gdje sam igrao tri godine pa sam igrao za Žminj odakle dolazim u Rovinj. Najprije sam počeo kao igrač, ali onda sam osjetio nešto više na golu. Ovo mi je drugi kamp, treninzi nisu lagani, ali se radi jako kvalitetno.“

„Nogomet treniram od trećeg razreda i nikad nisam bio igrač, odmah sam stao na gol, od prve minute. Sada branim za Novigrad, a prije toga bio sam u Buzetu i Pazinki. Ovdje u Ravnoj Gori je super, rekao bih idealno“, rekao je Patrik Laganis, jedan od polaznika Kampa.

Inače, u šest dana vratari su odradili devet treninga s time da treba reći kako se radi u dva jutarnja i dva popodnevna termina kako ne bi u radnoj grupi bilo više od pet vratara što dovoljno govori o tome koliko Cotić i Starčić polažu na kvalitetu treninga.

U radu golmanskog kampa Cotić-Starčić sudjelovalo je 25 golmana: Paolo Blažina, Patrik Laganis, Mateo Horvat, Mateo Paulinić, Marko Bucaj, Max Pergar, Davide Tomičić, Marin Brkić, Danijel Ušić, Eugen Ciban, Dominik Jadreško, Matej Jadreško, Petar Guga, Petar Matijašić, Nika Radolović, Borna Rupenović, Emir Mulalić, Ajdin Sprečo, Endi Velenik, David Jugovac, Matteo Fabac, Leon Tesar, Ivan Matukina, Jakov Ivinović i Erik Ofak.

Tijekom trajanja kampa mlade vratare posjetili su najbolji svjetski sudac Damir Skomina koji je održao i predavanje za ‘klince’ koji su imali veliki broj pitanja za slovenskog arbitra, te dvojac trenera vratara – Velimir Radman iz Rijeke te Siniša Klafurić iz Velike Gorice. Također, cijelo vrijeme prisutna je bila i doktorica Vesna Janko.

„Zahvaljujemo se svim medijima, a posebno ekipi HNTV-a koja je došla napraviti reportažu, svim golmanima i njihovim roditeljima, sada na kraju smijemo reći da je sve ispalo kako smo priželjkivali. Pokušavamo napraviti nezaboravno iskustvo za mlade vratare iz kojeg mogu mnogo i naučiti, obzirom da su više od 12 sati proveli na terenu te su svi do jednog pokazali da su veliki radnici. Nama trenerima bio je veliki gušt raditi i veselimo se novom zimskom kampu, a već polako počinjemo spremati i naredni ovdje, u Ravnoj Gori sljedećeg ljeta“, rekli su treneri Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić.

FOTOGALERIJA