Home ISTRA Ostali sportovi Održan Memorijalni turnir Franko Rudan – Gringo

Održan Memorijalni turnir Franko Rudan – Gringo

U Svetvinčentu je 9. rujna 2023. u popularnoj Žlinji ispred sedamdesetak gledatelja održan prvi memorijalni turnir u fjondami Franko Rudan – Gringo, u spomen na svestranog sportaša, sportskog radnika i ljubitelja tradicijskih igara.

Na memorijalu su osim tridesetak fjondaša iz cijele Istre sudjelovali i gosti iz Bosne i Hercegovine i Španjolske među kojima je bio i Pere Lavega predsjednik AEJeST – Europskog saveza tradicijskih igara i sportova.

Samo je natjecanje bilo vrlo zanimljivo, dinamično i na trenutke dramatično te su o pobjedniku odlučivale sitnice. Turnir je imao i nagradni fond (150 eura za prvo, 100 eura za drugo, 50 eura za treće i boca maslinovog ulja za četvrto mjesto).

Pobjedu na prvom memorijalnom turniru Franko Rudan – Gringo zasluženo je odnio Valter Butković s Veloga Vrha pobijedivši u finalu Kristijana Rudana iz Žminja.

Treće mjesto osvojio je Marko Belas s Velog Vrha pobijedivši Antu Vujnovića iz Stolca u Bosni i Hercegovini.

Nagrade je i pehare ovogodišnjim pobjednicima dodijelo je Graciano Rudan, brat pokojnoga Franka Rudana Gringa. U sklopu turnira održana je i izložba fjondi koje je napravio Renato Ivančić iz Štinjana. Sponzori su memorijalnog turnira bili su Caffe bar Žlinja. Svetvinčenat, LETTER ON reklame d.o.o, Štinjan, i  Oio Vivo Pula.

Previous articleU Bujama održana svečanost povodom 70 godina igranja rukometa u tom gradu
Next articleUSUSRET BUZETSKIM DANIMA | Saša Radola i Marino Poropat: “Pozivamo svih, nastojati ćemo vožnjom zadovoljiti vjernu publiku!”