Home ISTRA Košarka Održan predkadetski turnir u Pazinu, naslov osvojila ŠK Dražen Petrović

Održan predkadetski turnir u Pazinu, naslov osvojila ŠK Dražen Petrović

SHARE

U Pazinu je nakon devet odigranih utakmica u dva dana završen predkadetski turnir za 2005. godište koji će se tradicionalno održavati u čast Matka Gortana prerano preminulog pazinskog košarkaša.

Prvi dan Pazinci su uvjerljivo savladali Pulu 1981, a oslabljeni bez ozljeđenog Donalda Mendikovića izgubili su sedam razlike od zadarske Sonik Puntamike predvođene reprezentativcom Pavinom.

Prije utakmice pazinskih i zadarskih košarkaša (u obje momčadi igrao je Matko) u pratnji roditelja pokojnog Matka položeno je cvijeće na grob. Mama Đulijana podbacila je loptu uz minutu šutnje uz spomen na Matka. Nakon uvjerljive pobjede nad Pulom 1981 zadarski košarkaši su se plasirali u finale. U drugoj skupini Šibenčani su pobijedili Stoju i Belišće i također osigurali utakmicu za prvo mjesto nakon prvog dana turnira. Belišće je sa 14 razlike pobijedilo Stoju time i utakmicu za treće mjesto sa domaćinima.

Drugi dan turnira u utakmici za peto mjesto u pulskom derbiju Stoja je pobijedila Pulu 1981, a nakon velike borbe i bacanja na parket doslovno za svaku loptu pazinski košarkaši bili su bolji od Belišća.

U utakmici za prvo mjesto širina klupe Šibenčana predvođenih Brajkovićem, Pancirovim, Vidačakom i društvom odlučila je u odnosu na odlićnog Pavina kojemu su koševima pomogli samo Bičić i drugi Pavin. Utakmice su sudili mladi aktivni pazinski košarkaši ( igraju za juniore i seniore!) Tin Baća, Teo Erik i Petar Berton koji sude i mlađe kategorije u Istarskoj ligi. Pehare i medalje podijelio je otac Dušan Gortan u pratnji nećaka pokojnog Matka (Tome).


REZULTATI MEMORIJALNOG TURNIRA “MATKO GORTAN”

KK PAZIN – KK PULA 1981 66:20

ŠK DRAŽEN PETROVIĆ – KK STOJA 60:46

KK SONIK PUNTAMIKA – KK PULA 1981 62:16

KK BELIŠĆE – KK STOJA 51:37

KK PAZIN – KK SONIK PUNTAMIKA 47:54

ŠK DRAŽEN PETROVIĆ – KK BELIŠĆE 68:40

Za 5. mjesto KK STOJA – KK PULA 1981 60:11

Za 3. mjesto  KK PAZIN – KK BELIŠĆE 33:25

FINALE
ŠK DRAŽEN PETROVIĆ – KK SONIK PUNTAMIKA  55:43