Home Nogomet HNK Rijeka Održan seminar nogometnih sudaca Prve HNL, Vidulin sudi na otvaranju sezone, Istri...

Održan seminar nogometnih sudaca Prve HNL, Vidulin sudi na otvaranju sezone, Istri 1961 Zebec

SHARE

U hotelu Golfer u Svetom Martinu na Muri proteklog je vikenda održan 59. Seminar nogometnih sudaca Prve HNL, koji je u cijelosti provela Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a.

Bogat program uključivao je stručna predavanja o UEFA screeningu (Draženko Kovačić), izmjenama i dopunama Pravila nogometne igre za sezonu 2021./22. (Ivica Modrić), VAR edukaciji (Bruno Marić i Tomislav Šetka), reanimaciji na terenu za igru (dr. Tomislav Vlahović), analizi incidenata u kaznenom prostoru (Vlado Svilokos, Šime Vukić), menadžmentu vođenja utakmice (Ante Vučemilović), suradnji sudačkog tima (Vlado Svilokos, Tomislav Petrović), prehrani vrhunskih sportaša (Ivica Modrić) i grupnom radu sudaca (Vlado Svilokos, Šime Vukić, Tomislav Petrović).

Suci su na seminaru mjerili masno tkivo i kilažu i svi su morali proći teoretsku provjeru iz Pravila nogometne igre, odnosno fitness provjeru, glavni u obliku SDS testa, a pomoćni u obliku ARIET testa.

Seminar je provela Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a u sastavu Bruno Marić (predsjednik), Vlado Svilokos, Ivica Modrić, Ante Vučemilović, Tomislav Petrović, Edi Šunjić, Šime Vukić (članovi), Igor Pristovnik (voditelj odjela nogometnih sudaca) i Ivan Novak (povjerenik za određivanje sudaca Prve HNL. Seminar su svojim prisustvom uveličali član Izvršnog odbora HNS-a, Mato Kljajić, odnosno viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić.

Dan prije sudačkog, u Sv. Martinu na Muri održan je i 33. Seminar kontrolora sudaca Prve HNL, koji je uključivao stručna predavanja o izmjenama i dopunama Pravila nogometne igre za sezonu 2021./22. (Šime Vukić), ocjenjivanju sudaca i VAR sudaca (Vlado Svilokos), analizi ocjenjivanja (Vlado Svilokos), ispunjavanju izvještaja o kontroli suđenja (Šime Vukić) i VAR edukaciji (Bruno Marić, Tomislav Šetka).

Ovog petka u 18:55 sezonu otvaraju Dinamo i Slaven Belupo, a utakmicu sudi naš Kanfanarac Marin Vidulin s pomoćnicima Goranom Pericom iz Šibenika i Alenom Jakšićem iz Solina. Dan kasnije Vidulin “seli” s terena u VAR sobi gdje će arbitrirati na utakmici Lokomotive i Hajduka.

Kad je u pitanju sraz Istre 1961 i Hrvatskog Dragovoljca, njega sudi Mario Zebec iz Cestice, a pomagati će mu Nikola Kečkiš iz Virovitice te Marko Stolnik iz Varaždina.