Mlađi uzrasti Ostalo Rukomet

Održana 12. po redu manifestacija ‘Volim rukomet – igram rukomet’

Dana, 31. listopada održana je 12. po redu manifestacija Volim rukomet – Igram rukomet u organizaciji Rukometnog kluba Rudan Labin. Kao i prijašnjih godina manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra, a ne rivalstvo među školama.

Timovi su se natjecali u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja – igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. U igri štafeta pobijedila je ekipa „Zeleni“ koji su od ukupno četiri igre pobijedili u njih tri dok je jednu pobjedu ostvarila i ekipa „Plavi“.

U mini rukometu polufinalne dvoboje odigrali su „Crveni“ protiv „Žutih“ i „Zeleni“ protiv „Plavih“. U prvoj utakmici pobjedila je ekipa „Crveni“ i to nakon izvođenja sedmeraca jer je regularni dio završio neriješeno. U drugoj utakmici pobjedila ekipa „Plavi“ koji su za razliku od prethodnika pobjedili u regularnom djelu rezultatom 3-1. U finalnoj utakmici, u dvoboju dvaju pobjednika iz prijašnjih utakmica, pobjedila je ekipa „Crveni“ i to pogodtkom u posljednjim sekundama utakmice.

U posljednjoj igri, igri iznenađenja mjerila se preciznost pucanja na gol te vrijeme poligona. Najbolje vrijeme ostvarila je ekipa „Plavi“ te dobila 4 boda, dok je najviše bodova za preciznost ostvarila ekipa „Žuti“, ukupno 4 bodova. Kombinacijom preciznosti i brzine pobjedu je na kraju odnijela ekipa „Plavi“ s ukupno 7 bodova.

Ovim putem Rukometni klub Rudan Labin se zahvaljuje svim sudionicima manifestacije na odličnoj atmosferi koja je vladala na prepunim tribinama i parketu, djelatnicima Labinskih osnovnih škola koji su uvelike olakšali pripremu i organizaciju manifestacije, volonterima koji su bili uključeni u organizaciju, te svima koji su na bilo koji način podržali manifestaciju Volim rukomet – Igram rukomet.

Elvis Uravić

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031