Home Boćanje Ostalo Održana juniorska i kadetska PH, istarski mladi boćari veoma uspješni

Održana juniorska i kadetska PH, istarski mladi boćari veoma uspješni

SHARE
Štihović Ivan i Martin s trenerom Valterom Ivančićem

Mladi istarski boćari osvojili su jednu zlatnu, te po tri srebrne i brončane medalje na ovogodišnjim juniorskim i kadetskim prvenstvima Hrvatske. Više uspjeha Istrani su imali na juniorskom PH u Jadranovu kraj Crikvenice na kojem su se okitili sa jednim zlatnim, te po dva srebrna i brončana odličja.

Prvo ime istarskog boćanja u Jadranovu je svakako bio Ivan Štihović iz Lindara koji je postao juniorski prvak Hrvatske u preciznom izbijanju, dok je s bratom i klupskim suigračem Martinom osvojio i srebrnu kolajnu u štafeti.

Sa preostale tri istarske medalje u Jadranovu su se okitili boćari s Buzeštine. Samuel Majcan i Filip Kajin iz Vrha su postali viceprvaci Hrvatske u parovima, Karlo Pavletić iz Ročkog Polja i Majcan su osvojili brončano odličje u štafeti, a Pavletić kolajnu istog sjaja i u brzinskom izbijanju na 3 pozicije.

Buzećani

Na kadetskom PH u Ročkom Polju su obje medalje osvojili boćari Pazina. Mateo Matošević je postao kadetski viceprvak Hrvatske u preciznom izbijanju, a zajedno sa klupskim suigračem Ninom Majcanom osvojio je brončanu medalju u štafetnom izbijanju.

Majcan Nino i Matošević Mateo

Još se jedan mladi istarski boćar, Čepljan Ivan Načinović, koji je u ovogodišnjem prijelazom roku iz drugoligaša Labina prešao u redove riječkog prvoligaša Vargona, okitio sa čak četiri odličja na kadetskom PH. Načinović je dvije kolajne osvojio zajedno s novim klupskim kolegom Karlom Jakominićem srebrnu u štafeti i brončanu u parovima, a dvije bronce samostalno u preciznom izbijanju, te bližanje i izbijanje u krug. (IBS)