Home ISTRA Jedrenje ODRŽANA REGATA LABINSKA REPUBLIKA | Teški uvjeti i puno zabave obilježili 14....

ODRŽANA REGATA LABINSKA REPUBLIKA | Teški uvjeti i puno zabave obilježili 14. izdanje

U subotu 18. svibnja u Rapcu je održana tradicionalna 14. Regata Labinska Republika. Trinaest posada iz Austrije i Hrvatske odjedrilo je jedan navigacijski plov po iznimno teškim uvjetima uz česte promjene vjetra, pljuskove i razdoblja bonace, radi kojih dio jedrilica nije uspjelo završiti regatu.

Posade su bile podijeljene u klase prema dužini broda. Start regate započeo je ispred rabačke rive u 11:00 sati, odakle su jedrilice krenule prema Plominu. Nakon okretanja oznake pred plominskim zaljevom, jedrilo se natrag prema Rapcu pa potom prema Svetoj Marini, da bi konačno ušli u cilj pred rabačkom rivom.

Najbrža posada bila je austrijska Hidra54 pod vodstvom kormilara Goesta Pongratza, koja je ujedno bila i pobjednica u klasi Maxi. Odmah iza nje, u cilj su ušle posade Follow me kormilara Gorana Ivankovića, ujedno pobjednica u klasi Charlie te posada jedrilice Canarino Furioso 2 kormilara Borisa Radolovića. U klasi Zero slavila je posada Elina kormilara Adreia Ozerova, u klasi Bravo posada Reggae kormilara Mateja Beribaka, a u klasi Foxtrot jedrilica Aleksandra kormilara Aleksandra Šlostara.

Posade JK Kvarner slavile su u dvije klase i to u klasi Delta, posada Carli kormilara Paola Toffettija te u klasi Golf posada Alba 2 kormilara Leona Kalca. Na regati su sudjelovale posade iz jedriličarskih klubova YC Austria, YC Opatija, YC Croatia, JK Mande, Zagreb, JK Uljanik Plovidba te domaćeg JK Kvarnera. Regata se boduje za Kup Hrvatskog Primorja i Kup Istrarske Županije.

Regatu je popratio bogati sportsko zabavni program na rabačkoj rivi koji je započeo u poslijepodnevnim satima programom Labin Zdravi Grad te se nastavio nastupima zumba plesnih studija Move Me i Il Movimento i zaključio koncertom grupe Jailbreak Guns n’ Roses Real tribute banda.

Zbog loše vremenske prognoze i najavljenog juga te nemogućnosti osiguravanja sigurnih vezova u rabačkoj luci, veći broj najavljenih posada nažalost, nije mogao pristupiti na regatu. Ovim putem organizator još jednom zahvaljuje najvjernijim jedriličarima na sudjelovanju te svim članovima, prijateljima, sponzorima i pokroviteljima koji su pomogli u organizaciji ove vrijedne manifestacije.

Previous articlePazin definitivno ima sjajnu juniorsku generaciju – stiglo i županijsko zlato
Next articleNS RIJEKA – KADETI – 24. KOLO | Novigrad jedini do pobjede od istarskih klubova