Home Nogomet Ostalo Održana sjednica Izvršnog odbora NSŽI-a: Izglasan kalendar natjecanja, Kup Istre tek od...

Održana sjednica Izvršnog odbora NSŽI-a: Izglasan kalendar natjecanja, Kup Istre tek od travnja

SHARE

Večeras je održana 11. sjednica Izvršnog odbora NSŽI-a, a Vi ćete prvi izvještaj s nje pročitati na IstraSportu, mediju koji od iste organizacije ne uprihoduje niti lipe, za razliku od nekih drugih privatnih medija.

Naravno, treba razumjeti kako ne smije slučajno „zafaliti“ za reprezentaciju pravim gurmanima, odnosno za čašćenje s, pretpostavljamo, buteljiranim vinima i prvoklasnom ribom poput brancina sa slike.

No, IstraSport će svejedno donositi vijesti koje trebaju klubovima, pa tako je donesena odluka o kalendaru natjecanja na sljedeći način: Ako Nacionalni stožer RH dozvoli utakmice od 23. veljače, tada bi se zaostale utakmice u županijskim ligama igrale 28. veljače (sedam dana kasnije zaostalo kolo), a ukoliko to ne bude tako, tada bi se zaostalo kolo odigralo 06. i 07. ožujka, a zaostale utakmice bi se odigrale tijekom tjedna u ožujku i travnju.

Kup Istre će se prema prijedlogu povjerenika igrati od travnja pa do lipnja, a potvrđena je i odluka Natjecateljske Komisije HNS-a prema kojoj se odsad utakmica može odgoditi samo uz tri zaražena igrača, a rezultati PCR testova moraju se dostaviti povjereniku.

Zanimljivo je postalo kod odabira Komisije za za natječaj za tajnika NSŽI. Potvrđeno je kako će u njoj biti predsjednik Darko Raić Sudar, član IO-a Goran Mihovilović te odvjetnik Ronald Kontešić. Nažalost, to nije izglasano jednoglasno zbog toga što je Fornažar Kontešiću zamjerio svojedobni odlazak iz Izvršnog odbora.

Inače, za one koji nisu upućeni, taj čin Ronalda Kontešića do dan danas je prema mnogima nešto najmoralnije što je napravio ijedan član Izvršnog odbora NSŽI-a. Novost je i da će od sljedeće godine treneri s C licencom moći voditi i juniore u Prvoj ŽNL, a dosad su mogli samo pionire, te je svim službenim osobama vraćena naknada od dvije kune po kilometru.

Nadamo se da smo Vam koliko-toliko prenijeli događanja sa sjednice Izvršnog odbora, potrudili smo se biti maksimalno točni i šturi da ne promašimo nekakav kontekst, iako na istu nismo bili pozvani. No, predstavnika medija je bilo pa ćete opširnije morati pročitati kod njih ili u šturom biltenu NSŽI-a koji bi, u najboljem slučaju, mogao izaći sutra.