Home ISTRA Ostali sportovi Okončana 14. po redu Olimpijada OŠ Labinštine, projekt Siniše Verbanca sljedeće godine...

Okončana 14. po redu Olimpijada OŠ Labinštine, projekt Siniše Verbanca sljedeće godine slavi mini-jubilej!

Siniša Verbanac, glavni tajnik SZGL

U rukometu se na Olimpijadi zlatne medalje nekako izmjenjuju, tako da su nakon lanjskih zlata cura i dečki iz Ivo Lola Ribar, ove godine taj uspjeh ostvarili učenici uz druge labinske škole, Matije Vlačića!

Mislilo se da će polufinala biti jednosmjerna, ali tu smo gledali dvije jako izjednačene utakmice! Ivo Lola Ribar teškom mukom svladao je Popićance, a niša lakše nije bilo ni Vlačićima protiv škole iz Nedešćine! Na kraju su labinske škole predvođene aktivnim rukometašima ušle u finale, ali malo je falilo da imamo najveće iznenađenje u povijesti Olimpijade i finale u rukometu između Potpićna i Nedešćine.

U borbi za treće mjesto, također je bila izjednačena utakmica, Nedešćani su poveli pred sam kraj, ali Potpićanci u zadnjem napadu poravnavaju i morali su se pucati sedmerci za broncu. Tu su ipak uspješniji bili učenici Vitomir Širola Pajo i tako nakon nogometa i ženskog rukometa, uzeli broncu i u muškom rukometu.

Polufinale je bilo neizvjesno gotovo do samog kraja. Ivo Lola vodila je samo na 2:1, ostatak utakmice Vlačići su bili u prednosti, ali u zadnjih 5 minuta ušlo se sa 5:5. Tada se bude najbolji igrači Vlačića, Keresteš i Štifanić te odvode svoju školu na tri pogotka prednosti, pa tako rješavaju utakmicu. Završilo je 7:10. Kod Ribara najviše su se istaknuli Datos i golman Prkut.

Polufinala:

  1. OŠ  Ivo Lola Ribar – OŠ  Vladimira Nazora  6:5
  2. OŠ  Matije Vlačića – OŠ Vitomir Širola Pajo  9:7

Za 3. mjesto:  OŠ Vladimira Nazora – OŠ Vitomir Širola Pajo  5:6 (nakon sedmeraca)

FINALE:   OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića  7:10

Natjecanjem u rukometu okončana je i ova Olimpijada. Pehar za fairplay dodijeljen je OŠ „Vladimira Nazora, koji su sudjelovali u svim sportovima, a osvojili zlato u košarci. U ostalim ekipnim sportovima medalje su im izmakle za jedno mjesto.

Na 14. Olimpijadi, Ivo Lola Ribar bila je najbolja u atletici za starije, krosu, stolnom tenisu, te malom nogometu. Matija Vlačić odnijela je primat u atletici za mlađe, te oba rukometa, dok su Potpićanci bili najbolji u košarci. Treba pohvaliti Nedešćane koji su uzeli broncu u tri ekipna sporta, a odlični su bili i u stolnom tenisu i atletici, te ukupno imaju čak 19 medalja.

Gledajući medalje, Ivo Lola Ribar je ponovo najuspješnija škola, ali sa samo jednim zlatom više od susjeda iz Vlačića, koji imaju veći broj ukupnih medalja. Škola iz Nedešćine je i ove godine bila odlična sa čak 19 medalja od čega četiri zlata, Potpićanci imaju čak devet bronci i po jedno zlato i srebro, Rašani su ove godine uzeli četiri medalje, a svoje mjesto pod suncem našla je i najmanja škola iz Čepića, sa jednom srebrnom medaljom.

Medalje po školama na 14. Olimpijadi:

RB Osnovna škola ZLATO SREBRO BRONCA UKUPNO
1 „IVO LOLA RIBAR“ Labin 15 13 5 33
2 „MATIJA VLAČIĆ“ Labin 14 11 10 35
3 „VITOMIR ŠIROLA PAJO“ Nedešćina 4 7 8 19
4 „VLADIMIR NAZOR“ Potpićan 1 1 9 11
5 „IVAN BATELIĆ“ Raša   1 3 4
6 „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ Čepić   1 1

Ova, 14. po redu Olimpijada još jednom je dokazala da je ovo najmasovniji i najiščekivaniji sportski događaj za osnovnoškolce Labinštine i vjerujemo da će to ostati i u budućnosti.

Sportska zajednica Grada Labina u svoje i u ime svih školaraca upućuje veliku zahvalu svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju manifestacije. Velike čestitke idu svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja.

Previous articleEmil Daus u kolumni: “Prošlog petka sam u pazinskom Spomen dobio sve odgovore u sekundi…”
Next articleKRENULE TRANSFERNE AKTIVNOSTI: Ivan Macan blizu potpisa s novim klubom!