Home ISTRA Atletika OKONČANA ISTARSKA ZIMSKA LIGA U TRČANJU | Barbara Belušić ukupna pobjednica

OKONČANA ISTARSKA ZIMSKA LIGA U TRČANJU | Barbara Belušić ukupna pobjednica

SHARE
Barbara Belušić (FOTO: SD Trickeri)

Završila je i 13. sezona Istarske zimske lige u trčanju. Domaćin posljednjeg kola bio je Poreč, a po prohladnom vremenu stazu je pretrčalo čak 312 natjecatelja. Više nikoga ne čudi, najbrži je bio Daniel Ivaničić iz AK Liburnija.

Luka Grgorinić iz TK Pula bio je drugi, a Slovenac Simon Strnad stigao je na cilj treći. U ženskoj konkurenciji Barbara Belušić i dalje nema ozbiljne konkurencije, ali je ovog puta za njom “samo” tri minute kasnila Ingrid Nikolesić, također iz AK Liburnija. Valentina Vitasović iz AK Istra stigla je na cilj kao treća u ženskoj konkurenciji.

Kada se gleda ukupan poredak s hendikepom, on je “kraljicom zimskog trčanja” u Istri napravio baš Barbaru Belušić (AK Istra Pula) koja je sa 617 bodova postala pobjednica lige. Irene Malinsky (LG ST. Paul) i Eda Peruško (DSR Maraton Uljanik) zatvaraju postolje u ženskoj konkurenciji.

Kod muškaraca, “zlato” je odnio Lučano Sošić (TK Albona Extreme), a na drugom mjestu našao se Ljubo Zajkovski (DSR Maraton Uljanik), dok je “bronca” pripala Ivanu Staniću (TK Albona Extreme).

BARBARA BELUŠIĆ: Ova me pobjeda veseli jednako kao osvajanje naslova državnog prvaka

Pobjednica lige, Barbara Belušić oglasila se na društvenim mrežama te je izjavila: “Ovogodišnja liga ostat će mi u sjećanju po tome što sam osim u ženskoj konkurenciji (po osmi put, neke sezone nisam trčala), postala i ukupna pobjednica Lige prema hendikep sustavu koji izjednačava natjecatelje po dobi i spolu. To ostvarenje možda nije u rangu osvajanja naslova državnog prvaka, ili nekog drugog mog uspjeha u dresu reprezentacije, ali me jednako veseli”, započela je pa objasnila u nastavku:

“Veseli me zato što na zimskoj ligi nastupam od drugog kola prve sezone, točnije 26.12.2005, a kako je rasla liga (u počecima nas je bilo četrdesetak po kolu, a sada i deset puta više) tako sam se i ja trkački razvijala i napredovala. Bez sumnje, trčanje zimske lige omogućilo mi je da napredujem, i da postanem bolja trkačica.  Uz to, sva ona prijateljstva sklopljena na njoj, sva ona ‘ganjanja’ s mojim konkurentima koji još više daju od sebe da me dobiju jer sam žensko, zafrkancije na temu ‘tko će koga dobit’ (pogotovo u prvim sezonama)…. i još puno toga…razlog su što mi je zimska liga prirasla srcu i što mi je trčanje i dalje gušt.”

Za kraj je popularna Barbara pronašla riječi zahvale: “Hvala Trickerima što su pokrenuli takvo natjecanje, i svima onima koji su tijekom svih ovih godina organizirali neka od kola lige koja su organizacijski bolja od mnogih utrka u Lijepoj našoj. Doviđenja do sljedeće 14. sezone Istarske zimske lige u trčanju”, okončala je pobjednica.

Za kraj, napomenimo da je barem jednu utrku na ovoj zimskoj ligi pretrčalo preko 700 atletičara i rekreativaca, što dovoljno govori kakvu je popularnost stekla ova sportska manifestacija.