Home HRVATSKA I SVIJET Basketball Okupili se košarkaši, Petrović: Nećemo ništa obećati

Okupili se košarkaši, Petrović: Nećemo ništa obećati

SHARE

Od 31. kolovoza do 17. rujna ove godine igra se EP u košarci, popularno nazvan “EuroBasket”. Naši reprezentativci okupili su se jučer i odradili svoje obaveze prema medijima. 

Hrvatska se nalazi u grupi sa Mađarskom, Rumunjskom, Crnom Gorom, Španjolskom i Češkom i realno bi trebala proći skupinu jer od šest momčadi, četiri će izboriti naredni krug natjecanja.

FOTO: HKS

Iako je bilo nekih otkaza, izbornik Aleksandar Petrović i dalje ima momčad koja u svom rosteru posjeduje tri NBA igrača (Bogdanović, Šarić, Bender), ali i nekoliko provjerenih euroligaških igrača poput Simona, Ukića, Žorića ili Tomasa, dok se velika pomoć očekuje i iskusnog Marka Popovića.

„Kostur reprezentacije Hrvatske se zna. To je onaj kostur koji je prošle godine sjajno odradio Torino, koja za jednu loptu nije bila u zoni medalja. S druge strane, sva tri, nazovimo ih veterana, nakon jednog telefonskog poziva, odazvali su se na ciljane stvari. Popović je tu nakon dugo godina, on je tu da pomogne Roku. Svi znamo što nam se dogodilo u trećoj četvrtini utakmice protiv Srbije. Prema tome, želimo te crne rupe zalijepiti na najbolji mogući način. Ova tri igrača mogu nam donijeti jednu stabilnost. Naš imperativ je da ovog trenutka zašutimo, nemojte nas previše opterećivati, postavljati pitanja vezano za domete.

Napravit ćemo sve da budemo mentalno i fizički spremni za skupinu u Cluju. Međutim, ova godina je bitno drugačija od onoga što se događalo prošle godine kada smo praktički od druge utakmice u Torinu imali nokaut utakmice. Smatram da ova momčad ima moć da ipak kroz jedno dozirano igranje u skupini osigura što je moguće bolju poziciju prije križanja jer ovdje moramo shvatiti da postoje dvije nokaut utakmice. Osmina finala, nakon toga, ako prođemo četvrtina finala. Svi znamo što nas očekuje, a očekuje nas jedno iznimno teško natjecanje, puno teže nego što su bile Olimpijske igre. Nećemo vam ništa obećati osim da ćemo 01.09. u 14:00 sati krenuti u našu avanturu koja se zove prvenstvo Europe i da ćemo biti mentalno i fizički spremni”, rekao je za Petrović.