Home Nogomet Istra 1961 OMLADINSKE PRVE HNL | Pioniri i kadeti Istre 1961 poraženi od Lokomotive,...

OMLADINSKE PRVE HNL | Pioniri i kadeti Istre 1961 poraženi od Lokomotive, juniori slavili u Osijeku

SHARE
Octavio Paez

Prije velikog regionalnog derbija protiv Rijeke, tri prvoligaške kategorije Istre 1961 imale su nešto lošiji vikend. Pioniri i kadeti poraženi su od snažne Lokomotive, dok juniori izgledaju veoma opasno, a sada su pobjedom u Osijeku potvrdili talent i potencijal.

Nakon dvije pobjede, pioniri Istre 1961 jučer su doživjeli i prvi poraz nakon čega su ipak ostali šesta momčad lige. Kad se uzme u obzir da imaju i utakmicu manje, ukoliko iznenade Dinama, mogli bi „skočiti“ čak do trećeg mjesta.

PRVA HNL PIONIRI – 4. KOLO

ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA 0:2

ISTRA 1961: Jurak, Mašović, Bonas (od 47. Tošić), Ibrišagić, Družetić, Radović, Frank (od 36. Glavaš), Galešić (od 47. Đuranović), Žiković, Cukon (od 57. Majdandžić), Pereša
Trener: Sergej Banović


Kadeti su također poraženi te je i njima to prvi poraz u prvenstvu, ali su oni s utakmicom manje osma momčad, od 14 u ligi. Pobjeda protiv Dinama 10. listopada „dignula“ bi ih do petog mjesta, odnosno poravnala s Lokomotivom. Mateo Lisica bio je strijelac počasnog pogotka protiv tog protivnika jučer.

PRVA HNL KADETI – 4. KOLO

ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA 1:3

Strijelac: 1:3 Lisica 80′-11m

ISTRA 1961: Sabatti, Ladislović, Stanić (od 57. Alessio), Boucaux, Kajtazović, Kristaj, Tomić (od 63. Rakovac), Hmura (od 78. Rojnić), Stojanović, Lisica, Poldrugovac

Trener: Dalibor Božac


Juniori Valdija Šumberca ovog su vikenda slavili na teškom gostovanju u Osijeku kod bivšeg trenera u Novigradu, Tomislava Steinbrucknera, a golove za Istru 1961 postigli su Filip Šverko i Toni Burić. Treba reći da su juniori Istre 1961 na diobi trećeg mjesta, iza Dinama i Rijeke, a da u ovom kadru ima nekoliko zanimljivih igrača, poput kosovskog reprezentativca Enbije Shehua, ili Roberta Perić-Komšića, igrača koji je već poznat diljem Hrvatske.

Debi nije još dočekao Octavio Andres Paez Gil, 18-godišnji reprezentativac Venezuele u tom uzrastu koji se još uvijek „aklimatizira“ na ovdašnje uvjete. Zanimljivo, prije samo godinu i pol dana Octavio Paez je igrao u kvalifikacijama protiv brazilskog Viniciusa, danas igrača Real Madrida koji vrijedi više od 40 milijuna eura.

PRVA HNL JUNIORI – 3. KOLO

OSIJEK – ISTRA 1961 0:2

Strijelac: 0:1 Šverko 9′, 0:2 Burić 42′

ISTRA 1961: Majkić, Najhart, Matković (od 46. Dujmović), Perić-Komšić, Burić, Ramadani, Šverko, Petrović, Bernobić (od 71. Vukmir), Golja, Shehu

Trener: Valdi Šumberac