Home Nogomet Istra 1961 ONLINE PRESS KONFERENCIJA | Prelec: “Psihološki segment će biti ključan”

ONLINE PRESS KONFERENCIJA | Prelec: “Psihološki segment će biti ključan”

SHARE

Danas je održana prva „povijesna“ online press konferencija Istre 1961, a press menadžerica kluba Melinda Kečan suvereno je vladala Zoom sastankom koji je protekao bez ikakvih poteškoća. Za nas medije koji nismo u Puli, ovo je bilo super.

No, idemo na tematiku, a to je „derby della Učka“. „Rijeka je papirnato favorit, međutim, pričamo o regionalnom derbiju, o utakmici gdje mi kao momčad ne možemo puno izgubiti, koliko puno možemo dobiti. Ne smijemo im dozvoliti da se razmašu i iskoristiti svaku priliku da napravimo nešto dobro za nas“, rekao je na početku trener Prelec.

Nakon toga trener Istre 1961 objasnio je da su svi igrači zdravi, a da pravo nastupa nema Denis Bušnja, koji je na posudbi iz Rijeke. Nije htio otkriti početni sastav, a na pitanje novinara tko će biti na golu – Prelec je novinare nasmijao odgovorom – „golman“. Tajnoviti trener pulskog prvoligaša na pitanje o psihološkom momentu je rekao:

„To će biti ključno. Fizički smo se doveli u stanje da odgovorimo na podražaj natjecanja, ali psihološki aspekt će kod svih igrati veliku ulogu. Kako ćemo se nositi s pritiskom, neizvjesnošću…to će biti ključno, ne samo za sutrašnju utakmice, nego i sve do kraja. Otvoreno razgovaramo s igračima, nemamo prostor za traženje ikakvog alibija, i dalje ovisimo o sebi što je dobro te je na nama da na terenu iskoristimo sve što nam se pruži. Za to moramo biti psihološki na nivou“, poručio je Prelec između ostalog.

Nakon što je Prelec rekao da Rijeka dolazi s većim brojem igrača u ofenzivu te da je tranzicija prostor za ugroziti ih. Igrač Slavko Blagojević rezonirao je kako Puljane očekuje teška utakmica protiv momčadi koja je ispod Dinama, a uz Osijek ponajbolja u ligi.