Home Nogomet Istra 1961 OPET ČISTKA | Mijenja li ponovno Istra 1961 sportskog direktora i trenera?

OPET ČISTKA | Mijenja li ponovno Istra 1961 sportskog direktora i trenera?

SHARE

Upitnik. Svakog ljeta taj je interpunkcijski znak najčešći dio odlomaka o Istri 1961. Dok u Labinu vlada druga krajnost pa je najavljeno kako će sutra Rudar predstaviti svog novog trenera, gotovo dva mjeseca prije početka priprema, pulski prvoligaš zasad nije siguran ni hoće li ostaviti „u sedlu“ trenera Igora Cvitanovića.

Argumenata ima i „za“ i „protiv“, ali odluku treba donijeti što prije jer je prvo kolo Prve HNL na rasporedu 19. srpnja. Međutim, jasno je kako stabilnog smjera još uvijek nema, o čemu svjedoči i jučerašnje pisanje nekih medija o tome kako će Mate Bilić postati novi sportski direktor. Inače, tu funkciju trenutno odrađuje Javier Moran koji je u Hrvatsku doveden kako bi vodio Istrin omladinski pogon.

Ako ga sada maknu i postave na treću poziciju u klubu unutar godine dana, tom čovjeku treba pisati „beneficirani” radni staž. Bez obzira na njegove eventualne kvalitete, ako u prosjeku svaka četiri mjeseca ide na novi posao, on realno ne može napraviti ništa.

Ipak, dojam je kako je Cvitanović bliže odlasku nego ostanku, a u tome bi „prste“ mogao imati i novi sportski direktor, tko god da to bude. Kao i obično, čeka nas zanimljivo ljeto na Drosini.