SHARE

Dinamo nije napravio krivi korak. Izmiješao je Krznar ponovno momčad, odmorio ključne igrače za susret sa Sheriffom, i svejedno su plavi slavili protiv Gorice. Gorica je u defanzivnoj fazi bila više nego dobra, no u ofenzivi nije bilo šuga. Centaršut Moubandjea promijenio je smjer i završio u Banićevoj mreži za trobod Dinama.

Hajduk se vraća. Slična priča kao sa Dinamom. Nije to bila igra u kojoj bi publika orgazmirala, ali je bilo dovoljno za treću pobjedu za redom. Nakon Šibenika i Gorice pao je i Slaven Belupo. Sahiti i Livaja, dvije individualne situacije za novu pobjedu. Ono što može veseliti splitsku momčad je i činjenica da tjelesno izgledaju puno puno bolje no prije tri tjedna. Dižu se, definitivno da.

Najbijednija je igra koju smo ovoga vikenda vidjeli, ona je koju je pokazala Istra 1961. Ne, nije to bilo loše, to je zaista bilo bijedno. Mrcvarenje lopte, mrcvarenje živaca zaljubljenika u taj klub, mrcvarenje nogometa. Lokomotiva je samo uzela poklone.

A, svi golovi Lokosa su pokloni Istre. Uz asistenciju Silve za Dabru, i ostali postignuti golovi Lokomotive su asistencije Puljana. Bez defanzivne igre, bez bilo kakve ideje u završnici, bez ‘fajta’, bez ičega vrijednog spomena. Bijedno!

Kada u 360 minuta plus sudačka nadoknada postigneš dva pogotka, a onda ti dođe Dragovoljac i zabiješ mu šest komada, onda je sve jasno. Šibenčani su konačno dočekali da odigraju susret na svom novom travnjaku nakon četiri kola i iako je prvih 45 minuta Dragovoljac bio u prednosti, iskustvo i snaga su na kraju presudili. Završilo je 6:2, a moglo je i više.

Psihološki, najvrijednije bodove iščupao je Osijek. Nakon ispadanja iz euro natjecanja od objektivno puno slabijeg protivnika, reakcija momčadi jučer bila je prava. Mogli smo uživati u pravom derbiju u kojemu je Osijek zatvorio sve prilaze svom golu, a nakon centaršuta Bartoleca, Mierez je napravio ono što najbolje zna činiti. Zabio je gol glavom za trobod i vrh ljestvice.