Home ISTRA Nogomet Osijek prebijen u Sofiji, Rijeka otgrnula pozitivan rezultat

Osijek prebijen u Sofiji, Rijeka otgrnula pozitivan rezultat

SHARE
Haris Hajradinović (FOTO: NK Osijek)

Nogometaši Osijeka doživjeli su blamažu u Sofiji, pa se “karma” koja se urotila protiv njih nakon susreta sa Slaven Belupom, nastavila. Ono što smo mogli vidjeti u Sofiji u prvih 45 minuta igre nogometaša Osijeka i CSKA osobno mi je djelovalo kao da gledam sraz županijskog ligaša i napaljene Barcelone. Samo sreća je spasila Osijek u prvom dijelu da već tada doživi potpuni potop iza kojega ni nada ne bi ostala da se u uzvratu ponešto proba popraviti. Je li promašio Bjelica u odabiru igrača, ili su sami igrači promašili utakmicu, osobno me vuče na ovo drugo. Dobro je rekao strateg Osijeka nakon utakmice: prvaci smo svijeta u omalovažavanju suparničkih momčadi i to se Osijeku razbilo o glavu. Pogodak koji je u posljednjim trenucima utakmice postigao Topčagić i tako smanjio rezultat na relativno podnošljivih 4:2 ostavlja minimalnu nadu da bi Osijek mogao nastaviti svoj europski put nakon uzvrata. Teško, ali nada postoji.

Ni Rijeka nije briljirala kod Hiberniana, no ostvareni rezultat od 1:1 ipak daje realnu nadu da bi na Rujevici Rijeka mogla osigurati plasman u nastavka natjecanja. Poveli su “Fiumani” pogotkom Ampema i tada je to još djelovalo relativno ok, no u nastavku se Škoti potpuno bude i određene reakcije Labrovića, a posebno ona u posljednjim trenucima utakmice, ostavila je Rijeku na realnom životu i daljnjem putu prema Konferencijskoj ligi. No, za sedam dana na Rujevici trebati će pokazati mnogo više od onoga što su pokazali sinoć.

U svakom slučaju, naredni će tjedan, po pitanju ostanka naših klubova u euro-natjecanjima, biti prilično napet i nervozan do zadnjih sučevih zvižduka utakmica u Varšavi, Osijeku i Rijeci.