Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Osijek s pola gasa preko Istre 1961 koja je mislima već u...

Osijek s pola gasa preko Istre 1961 koja je mislima već u dodatnim kvalifikacijama

SHARE

Mnoge je Prelec ostavio u Puli, a na klupi kraj sebe zaustavio i Šimu Gržana, davši tako prigodu pojedinima da se odmore i pripreme za sudar s riječkim Orijentom u kvalifikacijama koje su pred vratima. Startala je Istra 1961 zatvoreno, a Osijek bez nekog pretjeranog tempa, agresije i ideje.

Zoran Peruško, autor teksta

Tek u 15. minuti nakon kornera s desne strane, Ndockyt je opalio odbijenu loptu s 15-ak metara ali je Čondrić odlično reagirao. Krenuo je Osijek malo agresivnije i poduzetnije pa je nakon te prigode pokušao zamalo neprecizno Bočkaj, a na ulasku u dvadesetu minutu odličan pokušaj Marića ponovno je neutralizirao Čondrić. Uslijedio je konačno i pokušaj Istre kada Delić s lijeve strane šalje dobru loptu za Maganjića no Ivušić je pravovremen.

Ono što je najljepše u prvih dvadeset i pet minuta jesu uigrani prekidi kod Osijeka. Bilo je tu kornera, slobodnih udaraca, i zaista u tom segmentu Osijek pokazuje zavidnu dozu i uigranosti i ideja… Najbolju prigodu imao je Žaper, ostavljen sam kao duh na četiri metra od pulskih vratiju, no nakon centaršuta Lope, opet je fenomenalan bio ponajbolji igrač pulske momčadi ove sezone, vratar Josip Čondrić.

No, ipak prije odmora, desetak sekundi, Marić i Bočkaj kombinirali su na lijevoj strani, Marić uputio oštar centaršut kojega je usamljeni Lopa s tri metra sproveo u mrežu za zasluženo vodstvo Bijelo-plavih.

Ni drugi dio nije donio ništa novoga. Osijek je učvrstio dominaciju u posjedu lopte, tražeći drugi gol, no ne na silu, ne pod svaku cijenu. Puljanima je ionako svejedno. Oni razmišljaju već o kvalifikacijama i njihova potrošnja u ovim susretima koji slijede, uz ovaj danas, neće iziskivati veliku potrošnju. Močinića koji je bio na rubu crvenog kartona kroz prvo poluvrijeme zamijenio je Lončar, no ponavljam, u igri se ništa ne mijenja ni kod jednih ni kod drugih.

Sedamdeseta je minuta donijela najstrožu kaznu koju je Matoc nakon pregleda VAR-a potvrdio. Galilea je srušio Marića u skoku, no isti je igrač promašio najstrožu kaznu. Odmah nakon toga Delić se oslobodio varkom svojih čuvara i uputio opasan udarac s dvadesetak metara kojega je Ivušić neutralizirao.

Zaključak ovog susreta stigao je u 82. minuti. Talys je uputio centaršut, Čondrić prosuo sve dobro što je učinio u ovom susretu, a Mance koji je ušao u igru desetak minuta ranije i kojemu je ovo bio prvi kontakt s loptom, poentirao za kraj ove unaprijed znane priče.

Na kraju, za one koji nisu gledali, prigodu je dobio i Drilon Sadiku u redovima Istre. Osobno, nisam znao da postoji taj igrač u pulskim redovima, a umišljam si da o ovoj momčadi nešto čak i znam… Moja krivnja…


OSIJEK – Stadion Gradski Vrt – PRVA HNL – 34. KOLO
SUDAC: Marko Matoc (Zaprešić)

OSIJEK – ISTRA 1961 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Lopa 45′, 2:0 Mance 81′

Žuti kartoni: Žaper, Lopa, Ndockyt, Špoljarić (Osijek), Čondrić, Močinić (Istra 1961)

OSIJEK: Ivušić, Talys, Majstorović, Škorić, Igor Silva, Ndockyt (90. Beljo), Žaper, Lopa (70. Lončar D.), Bočkaj, Špoljarić (58. Mance), Marić
Trener: Ivica Kulešević

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Bosančić, Galilea, Pavić, Ivančić (88. Fintić), Blagojević (80. Octavio Paez), Močinić (46. Lončar), Delić, Maganjić, Sane (76. Lisica)
Trener: Ivan Prelec


PRVA HNL – 34. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3986″]

PRVA HNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”44912″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]

PRVA HNL – 35. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3987″]