Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Osijek u “sridu”, Dinamo u “ništa”

Osijek u “sridu”, Dinamo u “ništa”

SHARE

Startao je HNL. Dva kandidata za naslov prvaka odigrali su danas svoje prve susrete. Dinamo je ugostio Slaven Belupo, dok je Osijek bio domaćin Šibeniku.

Modri su u susret krenuli sa osam igrača koji nisu nastupili kod Valura na Islandu. Želio je trener Krznar sačuvati one ključne igrače, što zbog ozljeda, što zbog umora, i u konačnici je u prvom dijelu dobio ništa. Gredu Dinama zatresao je Glavčić a gredu Belupa Kastrati.

Nastavak je najprije doveo Majera u utakmicu a onda i pogrešku Livakovića te 109-ti gol Ivana Krstanovića za vodstvo koprivničke momčadi. Marin Vidulin dosudio je jedanaesterac u 63-oj a istu odluku nakon “konzultacije” sa VAR-om poništio u 67-oj. Predugo, predugo to traje. Rješenje utakmice i više nego zasluženu pobjedu donio je Bruno Bogojević nakon asistencije ponajboljeg igrača susreta, Nemanje Glavčića.

U Osijeku dominacija domaćina. Nije Šibenik bio izrazito loš, no Osijek je pokazao snagu u utakmici koja može zadovoljiti okupljene navijače. Uz raspoložene Bohara, Miereza, Pilja i Jugovića Osijek je u prednost došao nakon centaršuta Mate Miloša kojega je u pogodak glavom pretvorio Mierez i odveo Osijek do prva tri boda.

U samoj završnici susreta nakon brze akcije najprije se Bohar upisao u strijelce a u četvrtoj minuti nadoknade isti igrač drugim svojim pogotkom odvodi Osijek do više nego zasluženih 3:0.