Home Nogomet Druga ŽNL Istra Oslabljeni domaćin u potpunosti izdominirao neprepoznatljive goste

Oslabljeni domaćin u potpunosti izdominirao neprepoznatljive goste

Oslabljeni domaćin, bez Barliana i Tahirovića, potpuno zasluženo je slavio u dinamičnom općinskom derbiju, a Josip Peruško još jednom pokazao da je igrač za mnogo veće rangove natjecanja.

Desetak minuta općinski derbi bio je miran, bez neke velike prigode a onda je Bruno Dir prošao po desnoj strani, uposlio Roka Dragešića na pet metara od vratiju Vujice, no promašio je cijelu loptu pa je prigoda otišla u nepovrat.

No, i nakon toga nije bilo previše uzbudljivih događaja, a posebice nakon što je početni pritisak gostiju splasnuo. Domaća se momčad ograničila na kontranapade, a jedan od takvih donio je veliku prigodu Nikole Mišića.

Riješio se svog direktnog suparnika, no udarac lijevom nogom bio je laki plijen za Pletikosa. I sljedeća prigoda bila je ona domaća. U 35. minuti Josip Peruško izveo je slobodan udarac, a Sandro Špigić zamalo promašio vrata gostiju.

Osvetilo se to domaćima. Roko Dragešić probio je desnu stranu, uputio centaršut, a prvi strijelac lige, Andrija Šnur ljevicom pogodio za 0:1.

No, ne predaje se domaća momčad koja u idelanu prigodu gura Nikolu Mišića u 45. minuti, no ovaj usamljen pred Pletikosom loptu u izglednoj situaciji upućuje preko gola.

U nastavku susreta potpuna dominacija “crvenih”! Prva je bila prigoda domaćina. Josip Peruško dobro je gađao iz slobodnog udarca, no Pletikos je bio na mjestu.

Ali dinamičnost domaće momčadi došla je do izražaja vrlo brzo. Nakon što je Mišić propustio još jednu prigodu, Josip Peruško bilježi svoju prvu asistenciju.  Iz jednog kornera pronašao je Aldina Osmanovića koji poravnava iz gužve na 1:1.

Potpuno je domaća momčad izdominirala u drugom dijelu, a ta dominacija dovela je Pujića u stopostotnu prigodu, no lob preko Pletikosa završio je na gornjem dijelu mreže.

Nakon propuštene prigode stigla je kazna. Agaj je iz slobodnog udarca sa 25 metara uz pomoć vjetra smjestio loptu iza leđa Vujice za 1:2. No, slavlje je trajalo kratko, a domaća je momčad još jednom pokazala da joj karaktera apsolutno ne nedostaje.

Nakon ubacivanja sa strane Josip Peruško najbolje se snašao samo dvije minute kasnije rutinski pogodivši iza Pletikosa, a potpuni preokret režirao je u 75. minuti.

Oteo je loptu neopreznim gostima i podvalio za Tina Pujića koji zabija za 3:2, za potpuni preokret i više nego zasluženu pobjedu domaćina, a točku na “i” stavio je Aldin Osmanović nakon bijega uspavanoj zadnjoj liniji gostiju.

KRNICA – Igralište Dolac – NATJECANJE: 2. ŽNLI – FAZA: 17. kolo – SUDAC: Toni Zrno (Medulin), POMOĆNICI: Saša Mikša (Pula) i Dragan Kukić (Pula)

ARNE PERUŠKI – MARČANA 4:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Šnur 42’, 1:1 Osmanović 61’, 1:2 Agaj 72’, 2:2 Peruško J. 74’, 3:2 Pujić 76’, 4:2 Osmanović 82’

Žuti kartoni: Radolović (Marčana)

ARNE PERUŠKI: Vujica, Peruško M., Gašić, Mišić (69. Peruško A.), Peruško J., Crneković, Zupanc, Špigić, Mihalić, Pujić, Osmanović

Trener: Adriano Belli

MARČANA: Pletikos, Idrizović, Bahor (67. Midlih), Petrović, Barišić, Dir (58. Fujs), Šnur, Šterpin, Agaj, Dragešić, Radolović M.

Trener: Ličo Čalić