SHARE

Osma utrka sezone GIANT MTB ZLIK-a održana je u srcu Istre, u mjestu Veli Ježenj kod Pazina. Domaćin je bio biciklistički klub BK MTB Istra Pazin. Utrka je bila podijeljena u čak 15 različitih kategorija, od dječjih do seniorskih.

Nastupilo je 163 natjecatelja iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Apsolutni pobjednik utrke bio je Roberto Vidoni (SC COTTUR ASD) koji je također slavio u kategoriji do 50 godina. Drugo mjesto pripalo je Gregoru Krajncu kao i pobjeda u kategoriji do 30 godina, a treće mjesto pripalo je Martinu Legoviću (BK NOVIGRAD) kao i drugo mjesto u kategoriji do 30 godina.

Od  naših članova koji su vozili ovo kolo lige najbolji plasman ostvarila je Dijana Benković, 3. mjesto u kategoriji seniorke 30+W. U kategoriji U30M Diego Žužić plasirao se na 4. mjesto, dok su u kategoriji U40M sudjelovali Benjamin Brajković, Denis Terlević te Ivan Bratović.

U dječjoj utrci u kategoriji U7M Lukas Horvat plasirao se na četvrto mjesto, a njegov brat Alex Horvat na sedmo mjesto. Deveta predzadnja runda serije GINAT MTB ZLIK-a održati će se  06. ožujka pod nazivom XC Rastočine u organizaciji BK Grobnik.