Home Nogomet Ostalo Osnovana Udruga hrvatskih nogometnih trenera, s prvim mailom već napravili više od...

Osnovana Udruga hrvatskih nogometnih trenera, s prvim mailom već napravili više od svih dosad!

SHARE

Nogometni treneri, i profesionalni, a kamoli oni amaterski, su jedna od nezaštićenijih „vrsta“ u hrvatskom društvu. Zbog toga i ne čudi što je nekidašnja kolumna Gorana Vujice na našem portalu bila strahovito čitana, čak (pogotovo) i izvan Istre.

Nevezano uz to, iako otprilike u isto vrijeme, pokrenula se i Udruga hrvatskih nogometnih trenera kojoj je prvi podršku dao novopečeni trener Maribora Sergej Jakirović.

Udruga je osnovana sa sjedištem u Osijeku, a na inicijativu trenera norveškog trećeligaša FK Mossa Marija Jovića, trenera pionira Osijeka Ante Bekavca, bivšeg kapetana Šibenika i današnjeg trenera trećeligaša Vodica Marka Kartela, odvjetnika Nikole Erora te Željka Nikšića, tajnika udruge.

Podosta govori i moto same udruge „Sami idemo brže, ali zajedno možemo dalje!“. Da misle ozbiljno, dečki iz udruge pokazali su u startu poslavši svim trenerima obavijest kako, obzirom na partnerstvo udruge s tvrtkom ONCE, imaju šestomjesečno besplatno pravo na korištenje tog alata za video analitiku.

Možda je to malo žalosno, ali već to je najviše što je ikad itko uradio za nogometne trenere u Hrvatskoj, pogotovo u Istri, pa se za nadati da će momci napraviti snažnu udrugu kojoj će za cilj biti ojačavanje statusa tog poziva u našoj državi.