Home Nogomet HNK Rijeka OSVRT NA 15. KOLO SUPERSPORT HNL-a: Jel’ nam zaista trebao u Hrvatskoj...

OSVRT NA 15. KOLO SUPERSPORT HNL-a: Jel’ nam zaista trebao u Hrvatskoj ovaj klaun?

FOTO: Nel Pavletić/Pixsell

Mnogi su likovi, ovakvi ili onakvi, promarširali kroz HNL u njegovih tridesetak godina postojanja, no ovakvog klauna, ovakvog izgubljenog talijanskog mađioničara zasigurno nismo očekivali. Niti mu se nadali.

U trenerskom svijetu postoji zaista velika količina raznoraznih likova. Od onih koji su prerano dobili prigodu i izgorili u istoj, do onih koji su je dočekali prekasno i doživjeli trenutak kada im je u principu svejedno kako će se stvari razvijati.

No, ovo što nam nudi Serse Cosmi debelo preuzima vodstvo na TOP SHIT ljestvici HNL-a, lige koja je sama sebi dovoljna, lige koja iz godine u godinu tone prema dnu europske ljestvice nogometnih natjecanja.

Uz uvjete koji su takvi kakvi jesu, nedostajao nam je samo još jedan ovakav lik pa sada imamo kompletan Moira Orfey cirkus unutar elitno hrvatskog nogometnog natjecanja. Krivicu za to snosi uprava Rijeke i njeni potezi od okončanja protekle sezone do početka aktualne.

Stoga je pobjeda Istre 1961 došla kao naručena da se potpuno i do kraja ogole sve tragikomične odluke prvoligaša sa Rujevice koji je dočekao i to da mu momčad sa Alda Drosine očita bukvicu u poimanju nogometne igre, ali i u ponašanju glavnih aktera. Na tome društvu Gonzala Garcie treba apsolutno čestitati.

No, je li zaista bilo potrebno izvjesiti zastavu na gradsku palaču, e u tako nešto nismo baš čvrsto uvjereni. Taj čin samo pokazuje malograđanštinu okruženja u kojemu živimo.

Hajduk bez Livaje još jednom nije stigao do željenog uspjeha. Očito je ipak sada da nedostatak prvog strijelca HNL-a nije nadoknadiv za momčad s Poljuda. I premda su imali sigurno vodstvo od 0:2 na gostovanju u Kranjčevićevoj, do potpunog uspjeha nisu došli.

No, još uvijek postoji nekakva nada kako bi prvenstvo do kraja moglo ponovno biti interesantno obzirom da je Dinamo doživio poraz u Gradskom vrtu, no situacija u kojoj se nalaze i Hajduk i Osijek ipak ne daje za pravo da se nadamo da bismo mogli imati rezultatski neizvjesnu sezonu. Pa neka bude neizvjesna kao lanjska, uvjetovana nekvalitetom, no ipak sumnjamo da se to može dogoditi.

Varaždin je još jednom, s pravom pokazao, kako je najveće i najugodnije iznenađenje sezone. Slavili su momci Nikole Šafarića, odnosno Marija Kovačevića na teškom gostovanju na Šubićevcu, a do pobjede su došli sa igračem manje, što jasno daje naznake kako u Varaždinu, u psihološkom smislu sve štima.

Teško je vjerovati da Gorica može napraviti spektakularan pomak, no ostao je društvu iz Gorice današnji susret protiv Slaven Belupa da pokažu je li ova tvrdnja ispravna ili nije…


Previous articleČetvrti uzastopni poraz Stoje, ali i odlična utakmica Marina Đuguma
Next articleVrsarani vladaju drugom stolnoteniskom ligom