Home ISTRA Ostali sportovi Otkazano ovogodišnje izdanje utrke 100 Milja Istre

Otkazano ovogodišnje izdanje utrke 100 Milja Istre

Nažalost, pomalo suluda situacija u državi i Europi gdje se jedan dio manifestacija otkazuje, a drugi normalno održava pogodila je i najveću trail utrku na ovim prostorima – 100 milja Istre.

„Dragi trkači, dragi prijatelji,

Sasvim je jasno da su okolnosti u kojima danas živimo do nedavno bile nezamislive i neviđene. U lipnju je Hrvatska bila Covid-19 free, no danas, dva mjeseca kasnije, situacija se značajno promijenila.

Iako je u Istri, u ovom trenutku, rizik od ove globalne bolesti iznimno nizak, naša je obaveza i odgovornost slijediti upute državnih institucija koje se odnose na cijelu Hrvatsku.

Nacionalni i županijski civilni stožer pozvali su se na primjenu Više sile i donijeli odluku da se utrka 100 milja Istre, koja je bila planirana za rujan 2020., ne može održati bez obzira na najviše sanitarne standarde koje smo planirali primijeniti.

Razlog za takvu odluku je trend rastućeg broja zaraženih u ovom trenutku. Nastavno na zaprimljenu odluku, nažalost vas moramo obavijestiti da se, unatoč svim našim uloženim naporima, utrka u rujnu 2020. otkazuje. Svi prijavljeni natjecatelji bit će kontaktirani putem e-maila s informacijama o daljnjem postupanju i koracima.

Želimo vam se zahvaliti na vašoj ogromnoj podršci, strpljenju i razumijevanju. Iskreno se nadamo da ste vi i vaši najmiliji zdravi i sigurni gdje god se nalazili u svijetu.

Jedva čekamo da se svi okupimo i zajedno uživamo u prirodi Istre, trčanju i utrci te novim uspjesima i rekordima!

Ako smo išta naučili iz ove situacije jest da zdravlje, povjerenje, upornost i trail trčanje idu zajedno ruku pod ruku. Na utrkama i na treninzima svi “padamo”, ali se i uvijek ponovo ustanemo i započinjemo iznova! Upravo tako pristupamo i u ovoj situaciji #NemaPredaje i #NemaOdustajanja! – stoji u obraćaju organizatora.