SHARE

Ovako izgledaju i igraju pretendenti na državni naslov! Igrači Futsal Pule Stanoinvest danas su pobijedili Square u utakmici bez ‘spektakla’ i napetosti, jednostavno je Despotovićeva momčad odavala dojam mirnoće, stabilnosti i kontrole kakvu imaju momčadi koje znaju na kraju završiti na tronu.

No, spektakularna je bila podrška s tribina pulskog Doma sportova „Mate Parlov“ gdje je utakmicu pratilo 600 ljudi, a u video prijenosu još i više. Pula i Istra obožavaju futsal, a to se još jednom potvrdilo i večeras!

Bolje su u susret, nošeni podrškom s tribina, krenuli igrači Futsal Pule Stanoinvest. Nakon uvodnog ispitivanja snaga, u osmoj minuti Thomas Baisel idealno poslužuje kapetana Davida Mataju koji uspijeva loptu sprovesti u mrežu za 1:0 i veliko slavlje u dvorani.

Na novo pravo uzbuđenje ponovno se čekalo osam minuta. Šulentić je s desne strane uposlio u sredini Daniela Moravca koji iz trka trese gredu. Puljani komotniju prednost imaju od 22. minute kada Niko Vukmir malo iskosa s lijeve strane s desetak metara zabija za 2:0!

Drugo poluvrijeme donijelo je i dalje kvalitetan Square koji je igrao i s golman-igračem, ali su se Puljani branili vrlo disciplinirano. Kada je i „propuštalo“, tada je na scenu u nekoliko navrata stupio sjajni Žarko Luketin. Točku na „i“ ove utakmice stavio je, tko drugi, nego kapetan domaćih, David Mataja u posljednjoj minuti utakmice.


PULA – Dom sportova “Mate Parlov” – PRVA HMNL – POLUFINALE – 1. UTAKMICA – SUCI: Krešimir Grgurević (Sibinj) i Boris Stanić (Zagreb)

FUTSAL PULA STANOINVEST – SQUARE 3:0 (1:0)

Žuti kartoni: Baisel, Luketin (Futsal Pula Stanoinvest) Kuraja, Zrilić, Gassman (Square)

Strijelci: 1:0 Mataja 8′, 2:0 Hrkać 23′ (ag), 3:0 Mataja 40′

FUTSAL PULA STANOINVEST: Luketin, Mataja, Baisel, Bilić, Vukmir, Moravac Da., Moravac De., Hrgota, Hasanbašić, Lolić, Šulentić, Galešić, Barišić, Jamičić

Trener: Frane Despotović

SQUARE: Turuk, Noković, Cvjetković, Kuraja, Duvančić, Džanković, Perović, Đuraš, Gassman, Hrkać, Franković, Zrilić

Trener: Antun Bačić