Home ISTRA Atletika Ove nedjelje u Tupljaku tradicionalno kolo Istarske zimske lige u trčanju powered...

Ove nedjelje u Tupljaku tradicionalno kolo Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna

Već tradicionalno Tupljak, malo mjesto s 226 stanovnika u srcu Istre, ugošćuje jedno kolo Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna. Ove nedjelje, 5. veljače 2023. godine, trči se sedmo kolo, na najbržoj stazi lige.

Dužina staze potpuno je ista kao i prošle godine, dakle 6.100 metara, a trči se tri kruga sve po asfaltnoj podlozi po podnožju mjesta. Mjesto starta i cilja je kod sportskog centra u Tupljaku, a osim glavne utrke, održati će se i tri dječje u kategoriji vrtićke dobi (300 metara), niži razredi osnovne škole (600 metara) te viši razredi osnovne škole (kilometar).

Start dječjih utrka je na rasporedu u 10 sati, a prijave su od 9:15 do 9:50, da bi prijave za glavnu utrku koja se trči od 11 sati krenule u 9:30 te trajale do 10:30. Kao i uvijek iza organizacije ove utrke u Tupljaku stoji legenda istarske atletike Ivan Stanić, a događaj podržavaju i Općina Pićan te Mjesni odbor Tupljak.

Organizatori koriste priliku i zahvaliti se Pekari Puležanki, Plomin Holdingu d.o.o. te Diskontu Kršan koji su godinama uz Stanića i ljude koji organiziraju kolo Istarske zimske lige powered by Plava Laguna u mjestu posljednjeg rudnika u Hrvatskoj.