Ostali sportovi

Ove subote u Kršanu zanimljiva treking utrka

Općina Kršan u subotu i nedjelju organizira Festival samoniklog bilja u sklopu kojeg će Sportsko rekreativni klub Alba iz Labina održati i zanimljivi treking „Izgubljeni herbarij“. Start utrke je na SRC Pristav u Kršanu.

Treking će se održavati na  području Kršana, a ova je treking utrka timska, odnosno sudjeluju dva natjecatelja u ekipi. Jedna starija osoba (roditelj/staratelj) te dijete do osmog razreda. Nema kotizacije ni startnine, a maksimalno se može prijaviti 50 timova.

ŠTO JE TO TREKING?

Treking je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama: hodanje, planinarenje ili trčanje po najrazličitijim prirodnim terenima i vegetacijskim sustavima – planinama, brdima, otocima ili ravnicama, po označenim ili neoznačenim stazama, bez pomoći motoriziranih ili drugih sredstava kretanja – osim vlastitih nogu, uz pomoć zemljovida, kompasa, GPS-a, propisane obavezne osobne opreme i zaliha hrane i vode.

Treking utrke mogu biti različitih dužina, od 10km pa do čak 100 milja te su namijenjene svim profilima: od turista, rekreativaca i ljubitelja prirode do vrhunskih sportaša. Utrke se održavaju na najrazličitijim prirodnim predjelima, vremenskim uvjetima i godišnjim dobima. Pravila nalažu da natjecatelji o određenoj težinskoj kategoriju koju su odabrali u zacrtanom vremenskom roku moraju proći zadane kontrolne točke koje obilaze na način kako propisuje pravilnik svake pojedine treking utrke.

Natjecatelj koji najbrže prođe kontrolne točke i zadovolji sve uvjete sukladno pravilniku svake pojedine utrke je pobjednik.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031