Home Nogomet Ostalo Ovo je već ruganje…

Ovo je već ruganje…

Mnogi to ne znaju, a na kraju krajeva i ne trebaju znati, ali urednik IstraSporta već mjesecima „trpi“ kritke velikog broja licenciranih trenera kojima smeta to što na našem portalu piše „trener:“ pa ime osoba koja nema potrebnu licencu za rad u tom rangu.

I zaista, mislimo to uskoro promijeniti, iako imamo argumente za tu našu „anarhiju“, jer smo na kraju krajeva i mi odgovorni za status trenera u Istri, pa makar 1%. No, u vrijeme kada trenerske licence znače mnogo svugdje, ali svugdje u Hrvatskoj osim kod nas u Istri, događaju se degutantne stvari.

Danas se dogodio slučaj da je u službeni zapisnik utakmice drugog ranga omladinskog nogometa u Hrvatskoj (za tu utakmicu potrebna UEFA A licenca) unesena (!) osoba s UEFA C licencom, dakle dva stupnja nižom.

Da se razumijemo, veliki broj licencom neadekvatnih ljudi vodi utakmicu s klupe, ali ovo je korak naprijed – sada ćemo ih valjda i u zapisnik unositi, kao da je sve normalno. Delegat je još čak i dodao u svoja zapažanja kako su sve službene osobe imale potrebne licence.

To je propust delegata, i to ozbiljan, ali i znak koliko su te stvari pojedincima (ne)važne. Dosad su licencirane trenere podcjenjivali i „spuštali“, ali ovo je baš počelo biti klasično ruganje.