Home Boćanje Ostalo Ovog vikenda se u Poreču igra juniorski boćarski turnir Alpe-Jadran

Ovog vikenda se u Poreču igra juniorski boćarski turnir Alpe-Jadran

SHARE
Načinović Ivan, Matijašić Filip i Ferenac Đordano

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože će se predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja odigrati drugi međunarodni ekipni juniorski Alpe – Jadran turnir.

Na turniru će nastupiti reprezentacije Hrvatske i Slovenije, zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija – Venecija – Julijska krajina (FVG) i Veneto, te selekcija Istarske županije. Turnir se igra po sustavu „svatko sa svakim“, a nakon jutarnjeg ždrijeba natjecanje u subotu počinje u 9 sati susretima 1. kola koji će potrajati do 14.30 sati, dok se istoga dana poslijepodne, u vremenu od 16 do 20.30 sat igraju susreti 2. kola.

U nedjelju će se pak od 8.30 do 14 sati odigrati susreti 3. kola. Svaki susret započinje sa po jednom igrom disciplina pojedinačno klasično i trojke, a nastavlja se sa dva brzinska izbijanja na tri pozicije, zatim po jednim preciznim i štafetnim izbijanjem, te završava sa po jednom igrom bližanja i izbijanja u krug i prova.

Svečano otvorenje turnira predviđeno je u subotu u 11 sati, a podjela nagrada u nedjelju u 14 sati. U sastavima ekipa biti će i igrači koji su već nastupili na svjetskim i europskim prvenstvima, pa će tako Hrvatsku predvoditi Filip Matijašić iz Pazina, jedan od aktualnih juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima.

HRVATSKA:

Ria Vojković (Komiža), Filip Matijašić (Pazin), Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Leon Petz (Vargon, Rijeka), Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), Luka Jozipović (Biston Brela, Baška Voda), Čedo Vukelić, izbornik i Vjeko Matetić, pomoćnik.

ISTARSKA ŽUPANIJA:

Đordano Ferenac (Istra Poreč), Karlo Pavletić (Roč), Samuel Majcan (Vrh), Marko Radešić (Istra Poreč), Ivan Načinović (Labin), Martin Štihović (Lindar), Marin Cetina (Orbanići), Valter Ivančić, izbornik i Goran Krota, pomoćnik.

Prvi turnir održan je prošle godine u talijanskom Milju (Muggia) nedaleko Trsta, na kojem je prvi pobjednik postala zajednička selekcija FVG i Veneto, ispred drugoplasirane Slovenije, trećeplaisrane Hrvatske i četvrte selekcije Istarske županije. (IBS)