Home Boćanje Prva HBL Ovog vikenda u Puli održava se pravi boćarski spektakl

Ovog vikenda u Puli održava se pravi boćarski spektakl

SHARE

Ovog će vikenda Pula biti domaćin sve kreme hrvatskog boćanja. Igra se završni turnir Prve HBL, a u sklopu toga održati će se mnoštvo sadržajnih sastanaka i kolegija, a sve započinje u subotu u 9:00 sati kad se igra prvo polufinale između Istre Poreč i zagrebačkog Zrinjevca.

Drugo polufinale igra se u 15:30, a susreću se domaćin Pula i Sokol Orbico iz Dugopolja. U nedjelju će se odigrati finale, s početkom u 14 sati. Nakon prvih igara u nedjelju odraditi će se predstavljanje momčadi i proglašenje najboljih boćara za 2018. godinu, a to su:

LOVRO ŠIPEK – NAJBOLJI KADET U 2018.GODINI

KARLO ŠABAN – NAJBOLJI JUNIOR U 2018.GODINI

MARIN ĆUBELA – NAJBOLJI IGRAČ DO 23 GODINE U 2018.GODINI

PERO ĆUBELA – NAJBOLJI SENIOR U 2018.GODINI

U isto vrijeme predviđena je podjela plaketa i osvajačima rekorda:

CARROLINA BAJRIĆ I DARIJAN ŽIVOLIĆ – hrvatski seniorski rekord u štafetnom izbijanju (51/57)

MARIO GRANČIĆ – hrvatski seniorski rekord u brzinskom izbijanju (46/48)

LEO BRNIĆ – novi hrvatski rekord i izjednačen svjetski seniorski rekord u brzinskom izbijanju (49/50)

KRISTIJAN PRODAN I VEDRAN GLAVIĆ – novi hrvatski rekord do 23 godine u štafetnom izbijanju 55/58

DARIJAN ŽIVOLIĆ I BENJAMIN GUŠTIN – novi hrvatski seniorski rekord u štafetnom izbijanju 57/60

Napomena – boćarice će prigodne plakete dobiti na završnom turniru HŽBL koje se igra u Labinu 26. svibnja 2019. godine.

Treba reći da ovaj boćarski spektakl u Puli će po prvi put prenositi HBS putem svog Youtube kanala, a dolazak su najavila mnoga velika imena svjetskog boćanja poput Frederica Ruisa – predsjednik Svjetske boćarske federacije (FIB-e), Henria Escalliera – predsjednik Sportske komisije FIB-e i dopredsjednik Europske boćarske federacije (FEB), Sandi Kofol – predsjednik Slovenskog BS, Milan Mileusnić – predsjednik Srbijanskog BS, Dejan Maslovar – predsjednik BS Crne Gore i Mate Grubišić – predsjednik BS BiH.

Svi će oni, zajedno s dva hrvatska predstavnika, Tomislavom Ćurkom predsjednik Hrvatskog BS i dopredsjednik FEB  te Denisom Peršićem dopredsjednikom Hrvatskog BS i članom Izvršnog odobra F.I.B, u ponedjeljak 15. travnja 2019. održati radni sastanak s temom razvoja boćanja i određivanja plana aktivnosti na ovim prostorima.

U Puli će se ovog vikenda , točnije sve u nedjelju, održati i Osnivačka sjednica Skupštine Zbora trenera HBS-a, Izbornika skupština Zbora sudaca HBS-a te redovna godišnja sjednica Skupštine HBS-a.