Home Nogomet Treća HNL Zapad Ovoga su tjedna pred nama zaostale utakmice na trećeligaškom Zapadu

Ovoga su tjedna pred nama zaostale utakmice na trećeligaškom Zapadu

SHARE

Kako stvari stoje, premda smo imali i oprečne podatke i informacije, jesensko natjecanje Treće HNL Zapad trebalo bi okončati ovoga tjedna. Tijekom utorka, a tako kaže “comet” sustav, trebali bi biti odigrani susreti u Labinu, gdje se sastaju Rudar Trans Euro i Novigrad, te susret na Krku gdje gostuje Nehaj.

Subota bi trebala biti dan u kojemu će se odigrati preostale tri zaostale utakmice, te bismo u subotu konačno morali imati okončanu ovu turobnu natjecateljsku jesen koju je uvelike odredila pošast sa Covid pandemijom.

Plan je da se u subotu odigraju susreti u Senju, gdje gostuje labinski Rudar Trans Euro, onaj na Cresu kojemu u goste stiže Pazinka, te susret u Novigradu gdje bi trebao u goste stići porečki Jadran, premda određene informacije govore i o tome da bi se susret u Novigradu mogao odigrati na proljeće. Pitanje je kakvu će Odluku donijeti povjerenik natjecanja.

Svim navedenim momčadima predstojeći susreti omogućiti će da se ili koračić popnu, ili koračić nazaduju na prvenstvenoj ljestvici, te da shodno tome odrede zimske planove koji će ih usmjeravati u proljetnom dijelu.

Novigrad je u posebnoj situaciji. Visoko četvrto mjesto sa dva susreta manje, no veliki bodovni zaostatak pred momčad sa Laca definitivno stavlja prioritet osvajanja svih šest bodova ovoga tjedna. Tek tada moći će sezonu okarakterizirati kao uspješnu.

Pazinjanima je vrlo vjerojatno svejedno. Oni su za Cres već bili krenuli, pa su vraćeni sa putovanja, i trenutno ih ta situacija najviše pila. A kad su “ispilani”, znaju jako dobro odreagirati, tako da će na otoku tražiti petu pobjedu u nizu.

Nehaj bi, realno, kako stvari trenutno stoje, trebao slaviti nad labinskim Rudarom pa bi sa trinaest bodova polusezonu ocijenili kao uspješnu, dok je Rudar definitivno u najnezgodnijoj situaciji. Potencijalni porazi koji bi im se mogli dogoditi protiv Novigrada i u Senju, dovesti će ih u neugodnu poziciju, a to je borba za opsanak. Za sada je, srećom po Labinjane, Vinodol debelo iza njih, no pitanje je, ponovno, što nosi proljeće.

U svakom slučaju očekuju nas interesantni ogledi za kraj ove naporne jeseni…