Home Nogomet Prva ŽNL Istra Pajkovićeva glava spasila Nedešćane poraza

Pajkovićeva glava spasila Nedešćane poraza

SHARE
Marino Pajković, Arnel Jusić i Dean Klapčić u duelu

Lijepo vrijeme, solidno popunjene tribine i dva protivnika kojima trebaju bodovi. Međutim, treba biti pošten i reći da su gosti pokazali više htijenja i zalaganja, a da domaćin svoje bodove može zahvaliti maestralnom Marinu Pajkoviću koji je zašao u 39. godinu života.

Nije da domaćin nije stvorio prigode, ali jednostavno pred golom danas nisu bili pravi pa se najvećim prigodama moraju nazvati udarci glavama Sandija Goba u 70. minuti preko gola i onaj Nina Knapića u 89. kad je loptu zaustavila vratnica.

S druge strane, Ližnjanci su odličnu prigodu imali već u četvrtoj minuti kad je Alex Šumberac s crte “izvadio” opasan udarac Matije Grbina, također glavom. Klunić je dvaput pobjegao u prvih 15 minuta, ali je Trajkovski oba puta uspio u posljednji trenutak izbiti loptu.

Inače, Ližnjan je poveo u 16. minuti kad Načinović igra rukom, a Klunić lukavo brzo izvodi i šalje loptu do najstarijeg igrača na terenu, 43-godišnjeg Gorana Tomića koji se lijepim “lažnjakom” oslobađa na lijevu nogu pa pogađa uz prvu vratnicu za 0:1. Ližnjanci su drugi put poveli u 39. minuti kad je Ivan Percan s lijeve strane uputio centaršut, a Arnel Jusić ostao nečuvan na drugoj vratnici.

Nedešćani su oba svoja gola dali na identičan način. Ubačaj iz prekida u srce šesnaesterca, a u buketu igrača oba je puta najviši, ali i veoma precizan, bio Marino Pajković koji je i najzaslužniji za to što Jedinstvo Omladinac nije poraženo, čak i ako na stranu stavimo golove.


NEDEŠĆINA – Mjesno igralište – Gledatelja: 130 – PRVA ŽNL – 15. KOLO
SUDAC: Željko Bunčić (Poreč) – POMOĆNI SUCI: Luka Herak (Sv. Lovreč) i David Ružić (Kaštelir) – DELEGAT: Zoran Karlić (Potpićan)

JEDINSTVO OMLADINAC – LIŽNJAN 2:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Tomić G. 16´,  1:1 Pajković 26´, 1:2 Jusić 39´, 2:2 Pajković 88´

Žuti kartoni: Knapić (JO); Jusić, Jurić (Ližnjan)

JEDINSTVO OMLADINAC: Šumberac, Načinović, Fornažar (od 45. Knapić), Gobo, Stepčić (od 77. Mahmutović),. Miskić, Knapić, Klapčić, Pajković, Trajkovski (od 35 Martinčić), Licul.
Trener: Dino Černjul

LIŽNJAN: Matošević, Jukopila (od 67. Miškulin), Bošnjak (od 45. Jurić), Grbin, Prpić, Tomić M., Klunić, Tomić G., Jusić, Pačić, Percan (od 90. Boljun).
Trener: Dario Jukopila


PRVA ŽNL ISTRA – 15. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2661″]

PRVA ŽNL ISTRA – LJESTVICA

[jsStandings id =”32998″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA ŽNL ISTRA – 16. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2662″]