Home Košarka A1 liga košarkašica Pala je i Mursa, Ivana Tikvić ponovno sjajna – kad hoda, ne...

Pala je i Mursa, Ivana Tikvić ponovno sjajna – kad hoda, ne zastajkuje, zemlju ne dodiruje

Ivana Tikvić

Pula je večeras u Osijeku napravila veliki korak ka ostanku među četiri najbolje ekipe u Prvoj ženskoj ligi košarkašica. Mursa je prijetila veći dio utakmice, ali su gošće zasluženo pobijedile.

Na poluvremenu Osječanke su imale prednost od četiri koša, 40:36 je bilo na semaforu, da bi nakon toga gošće “ubacile” u višu brzinu. Tikvić je poravnala na 42:42, nakon čega Perko i Simović tricom odvode Pulu do 42:47.

Vrlo brzo Puljanke odlaze i na devet koševa razlike, a Mursa se pokušala vratiti u susret u posljednjoj četvrtini kad je Šarlija tricom poravnala na 65:65. No, od tog trenutka na terenu postoji samo jedna ekipa, ona gostujuća.

Što reći na novu prezentaciju Ivane Tikvić? Nakon što je u prethodnom kolu sakupila 27 skokova, današnjih 18 čine se kao mala brojka, ali to je samo potvrda koliko je nadmoćna u zraku zbog čega i jesu Bajagini stihovi u naslovu.

Uz to, ubacila je 16 koševa, jedan više od također danas raspoložene Anje Perko koja je i podijelila šest asistencija. Katarina Trehub je također imala “double-double”, ostvarivši 10 poena i 13 skokova.


OSIJEK – SD Zrinjevac – PRVA ŽENSKA LIGA KOŠARKAŠICA – 5. KOLO

MURSA – PULA 72:79
(20:16, 20:20, 15:24, 17:19)

MURSA: Šarlija 7, Šimunić 18, Lovrić 17, Vuksanić 4, Štrk 11, Obradović, Grbeša 6, Rajić, Horjan, Mihaljević 2, Blaževac 7, Zvocak

PULA: Đukić 11, Tikvić 16, Trehub K. 10, Perko 15, Simović 13, Ramljak 14, Franić, Čop, Došen, Barukčić

Previous articleDuo Miočinović i Jajčević sredio Osječanke za bijeg s dna ljestvice
Next articlePRVA HBL – 1. KOLO | Benolić povukao Porečane do slavlja, Pula do troboda u Dalmaciji, u Pazinu boćali otac i sin